fridainnz.blogg.se

FESTIVAAAAL!!!

Publicerad 2012-12-27 22:28:59 i Allmänt,

Nu aker jag snaaaaart, bara nagra miuter kvar! Ska bli sa sjukt kul!!!
Hoppas att ni far ett riktigt gott nytt ar sa hörs vi pa tisdag när jag är hemma igen!
Pussar

Så här kan en jul i Nya Zeeland vara

Publicerad 2012-12-26 11:04:25 i Allmänt,

Min jul började med att bli väckt av en väääldigt pigg 7-åring klockan 6.00. Faktiskt väldigt mysigt, hon sprang runt och var så himla lycklig för självaste Tomten hade vart där under natten och lämnat klappar i en säck samt ätit på kakan hon lämat åt honom! Så då blev det present öppning för full fart.
Sen runt 8.30-9.00 kom mormor och morfar, då fick man börja öppna paketen under granen. Jag fick lite paket också, ett silver halsband med en kiwi från Marion och Rod, och från familjen örhängen med paua skal, en Nya Zeeland foto album och en maori tjej prydnad sak. Var jätte fint alltihop!
 
Sen efter ett tag blev det lunch; skinka, potatis, några sallader och lite mer. Till efterätt blev det glass som Veronica gjort själv, sen var det skink macka till lunch och vid 18.00 så åt vi en engelsk jul pudding, massa sprit, frukt och nötter var det i den, haha!
 
Mellan maten hann vi med att leka, prata och gå en promenad (tyvärr var det regnigt och mulet hela dagen så något strand besök blev det inte..).
Fick sett drottnigens tal med, inte illa! ;)
 
Skelett efter jul klappar, blev en del, haha.
Till och med Rudolf hade tagit en bit på sin morot!
Och så en bild på lite jul mat.
 
Hade en bra jul, men saknade den där hemma! Kanske är bra att man inte har fått någon riktig jul känsla här, kändes mest konstigt att det var jul.
 
Så imorgon lämnar jag familjen! Åker till Merle och sover där, sen blir det festivaaaaal!
Känn sorgligt att lämna de, samtidigt kul med allt annat. Har fått säga hejdå till Marion, Rod och Jeff nu, Hermione och Veronica blir det imorgon. Sorligt med avsked. Meeeen det ska bli så sjukt roligt!
 
Hoppas att ni har haft en riktigt bra jul där hemma!
Pussar och kramar

GOD JUL!

Publicerad 2012-12-24 06:38:18 i Allmänt,

God jul på er mina finisar!
 
Här kommer en jul hälsning från Auckland, och fina exempel på jul pynt:
I stan står tomten och några renar och vakar över alla jul shoppare, de använde lyftkranar för att på upp han.
Lite här och där klamrar sig tomten fast vid skorstenen för att inte falla mot en säker död, typ.
Rudolf-bilen har ni redan sett, ingen kommentar på den.
Skytower ser ut som ett juligt rymdskepp, och sist men inte minst...
i Takapuna surfar tomten på luktstolparna!
Vad mer kan man begära?
 
 
God jul på er allesammans, kommer sakna er något otroligt!
Hoppas verkligen att ni får en alldeles, alldeles underbar jul med allt som ska vara där, så firar vi rejält nästa år!
Längtar till dess.
 
Massa pussar på er, älskar er!
(en något misslyckad slängkyss, men mitt tålamod tog slut så ni får allt nöja er med det)
 
God jul igen! <3
 
 
 

Jahaja

Publicerad 2012-12-23 01:29:32 i Allmänt,

Nu sitter jag här vid datan och har inget att göra.
Håller på med min lista över saker som ska göras innan jag åker, men det som går för tillfället är jag klar med nu. Har skrivit ut biljetter, mejlat till lite folk och bla bla bla bla.
Så nu har jag inget att göra.
 
Känns så sjukt att jag faktiskt åker härifrån snart! Auckland har ju ändå blivit som ett hem för mig, har varit här i fem månader (idag var det fem månader sen jag åkte hemifrån faktiskt). Men vet var allt finns, var vännerna bor och man har fått någon slags vardag. Så det kommer bli konstigt att lämna allting.
Kommer ju kanske inte ens komma tillbaka heller, kanske aldrig. Så då tänker man hela tiden att det här kan vara den sista gången jag är här eller där och det känns lite sorgligt.
Här är så himla vackert överallt, och kommer blir så skumt att lämna vännerna man fått här nere!
 
Samtidigt så ska det ju bli jätte roligt att börja på något nytt, det är så himla delade känslor. Och avslutar här med festival och sydön resa, så det är ju inget dåligt avslut liksom!
Känner i alla fall att allt blev till det bättre, tror att jag hade tröttnat på att vara Au pair i ett helt år, är mer lagom med ett halvt, så det är ju skönt! Inget ont som inte för något gott med sig typ.
 
Och imorgon är det julafton! Har ingen julkänsla överhuvudtaget, men julafton blir det ju ändå.
Ska göra knäck ikväll i alla fall och leta efter grejer till att göra tomtegröt, tror inte jag kommer hitta det dock, men man får ju försöka i alla fall.
Hoppas att allt jul stök blir bra så hörs vi igen.
 
Pussar och kramar!

Takapuna och Mission bay

Publicerad 2012-12-22 06:02:48 i Allmänt,

Här kommer bilder på mer fina stränder! :D
 
 
Takapuna som verkigen är en av mina favoriter här! Var där med Merle igår, solade och badade (vattnet är jätte varmt och alldeles uuunderbart), sen lyxade vi till det lite och tog varsin glass från Mövenpick, mmmmh.
Tidvattnet var rätt högt just denna tidpunkt, annars är stranden hur lång och bred som helst! Men det var stora vågor i alla fall, så jag och Merle lekte och hoppade i de som alla barnen.
 
Sen åkte vi och Philippa till Albany och köpte grejer till festivalen, stolar och vita trökor som det ska skrivas på!
Kvällen spenderades med Linnea och bara slappade. Och så sprang jag också *klappar mig själv på axeln*
 
Mission bay där jag var idag och spelade beach handboll för första gången! Handbolen var riktigt rolig, ska nog dit på onsdag med kankse. Är samma lag som jag spelade handboll med innan, och Merle var också med.
Mission bay är riktigt fin, men den ligger mer på öst sidan så är inte så nära mig tyvärr.
 
Så det har jag gort idag, sen åt jag och Merle indisk mat, och när jag kom hem badade jag i Murrays bay, och nu ikväll blir det glass och film mys hos Linnea, ingen dålig dag!

Peace!

Det var inte igår!

Publicerad 2012-12-20 23:22:23 i Allmänt,

Hej!
 
Ledsen för den dåliga uppdateringen här, har väl haft fullt upp antar jag.. Typ. Kanske.
 
I onsdags så var jag med Veronica och Hermione och hälsade på mormorn och morfarn, de bor i Long bay där jag aldrig vart innan så det var kul att se det med! Påminde en del om mina egna mormor och morfar och farmor, det var mycket mat och fika och de hade en stor fin trädgård.
Sen på kvällen boxades jag med Linnea, så det var ju inte fel!
 
Jag fick lånat en keps från morfarn, för det måste man ha här i solen, haha! Men det ska jag nog köpa själv nån gång snart. Så kan ni ju spana in mina vita fötter också, snyggt!
Stranden. Var så himla skönt i vattnet, jag tog mig en liten simtur faktiskt. :)
 
Igår så åkte jag in till Albany och köpte sandaler och solglasögon, sen blev det sydön träff med Merle och Finja, och efter det utomhusbio i Takapuna med "Love actually", sååå mysig film!
 
Sista bilden blev ju något suddig, men ändå.
 
Det jobbiga med att ha varit ledig denna veckan är ju att ingen annan är det, men idag är Merle med ledig så vi ska ses i Takapuna och mysa!
 
Och just det, går världen under idag så älskar jag er och hoppas att vi ses  himlen eller nåt. ;)
 
Ha det bra!
 

Pepparkakshus! :)

Publicerad 2012-12-18 01:32:16 i Allmänt,

Så här vackert blev det!
Är en bondgård typ, därav grisarna, och så är det en pepparkaks bonde som står och lurar i hörnet.
Glasyren blev lite lös, det är lite skevt och något bränt i kanterna, men det står! Hoppas att det fortsätter göra det, Linnea försökte nämligen med ett färdigt som hon köpt (importerat från Sverige tom) men det sjönk ihop på grund av luftfuktigheten och värmen, så vi håller tummarna!
 
Tack så jätte mycket Linda för pepparkaksformarna, det blev en del prinssessor, prinsar och älgar kan jag tala om! Hermione och Veronica tackar också så klart :)

Meine Helg

Publicerad 2012-12-17 07:01:10 i Allmänt,

Har haft fullt upp i helgen därav dålig uppdatering, inte varit "hemma" på nästan tre dygn.
 
Fredag: Åkte till Takauna för att bada och sola med Merle, lyckades bränna mig på köpet så nu håller jag på att dränka mig i after sun!
Kollade på "Grease" på utomhus bio, efter det gick jag, Merle och Philippa ut och fezta. Sov hos Philippa.
 
Lördag: Jag och Philippa vaknade vid tio, somnade om, och vaknade igen vid två!!! Herregud, så länge har jag aldrig sovit.. Så vi bara tog det lugnt och slappade i sooooolen. Jag var ju i för sig i skuggan efter gårdagen, men ändå.
Sen gick jag till Linda, det gick inga bussar från henne så jag sov över där också, vi tog det lugnt där med och bara pratade, mys!
 
Söndag: Åkte in till stan med Linda och Linn, vi gick och shoppade lite, hittade en Skandinavisk affär, så jag köpte Plopp!! Sen åt vi pizza och kollade på "the Hobbit". Helt okej film, om inte annat är det ju coolt att se den där den spelats in! :)
 
Idag har jag bara chillat, vart en del med Veronica och Hermione. Jag jobbar ju inget mer nu (ska jobba lite imorn och göra pepparkakshus, Veronica skulle nånstans, men det är bara några timmar), vilket är väldigt skönt. Men så har jag ju kommit på att ingen annan är ledig, inte ens de som brukar vara "lunch-lediga", för barnen har ju lov nu.. Så jag är ledig och fri i min ensamhet.
 
Jag och Linda fick köpt vikinga hjälmar till Rhythm and Vines, kommer vara sååååå coola!
 
Hoppas att ni har haft en bra helg!
Pussen

Pepparkaksdegen är klaaaar!

Publicerad 2012-12-13 05:45:39 i Allmänt,

Idag har jag bland annat gjort pepparkaksdeg, mmmh! Luktade så himla gott, och provsmakade gjorde jag med så klart (rätt så mycket, hehe). Smakade till och med som vanligt trots Nya Zeeländska grejer. Så nu står den i kylen och väntar tills nästa vecka, då blir det bak! Längtar!
 
Annars idag har jag skypat en sväng med mammsen, jobbat och ätit lunch på stranden bland segelbåtar och några sommarlovs firare.
Ska tillbaka dit nu och träffa Linnea, sola och baaaada!
 
Måste bara visa det här, antagligen det fulaste som finns i detta landet (har de det i Wellington med Linn?):
Bilar dekorerade som Rudolf med röda mulen!! Slår vad om att ni inte visste att det fanns Rudolf-bilar, men det finns det här! Kör runt lite här och där. Haahahahahhahaha, såååå hiiiiiimla fuuuuult!
 
Med det tackar jag för mig.
 
 

12/12/12- sooolig dag!

Publicerad 2012-12-12 10:20:04 i Allmänt,

Idag har solen skinit och det har varit varmt och uuuunderbart, har faktiskt inte saknat snön så mycket idag. ;)
 
(det sista på bilden kom inte med, orkade inte redigera bort det)
 
Låg på stranden och njöt en stund innan jag åkte och hämtade Hermione, inte fel!
Annars idag har jag skickat ett paket hem med grejer som inte ska med till Australien och som jag vill behålla, så nu har min garderob minskat ytterligare, men det blir väl övning inför backpackningen! ;)
 
Imorgon är det sista skoldagen för lill-tjejen, sen är det sommarlov (?). Så det blir en rätt så slapp jobbdag för mig, ska köra dit henne och hämta henne sen är det direkt hem och Veronica är hemma då.
 
Inte fel helt enkelt.
 
Puss!
 
 

Rotorua + Taupo

Publicerad 2012-12-10 09:49:57 i Allmänt,

Heeej igen hoppas att helgen vart bra hemma med massa snö!
Denna helgen gjorde jag ocj Linnea en road trip till Rotorua och Taupo, var inte fel!
 
I Rotorua gorde vi följande:
Åkte bil en himla massa för att komma dit, landskapet blir så mysigt efter typ en timma (efter att man kommit ifrån Auckland typ), verkligen sagolikt med alla kullar! Syns kankse inte jätte bra när man försöker ta kort genom en bilruta, men ändå.
Såg en grön sjö/damm.
Linnea och Knut-Bertil.
Där fanns massa rykande sjöar och vatten pölar, och bubblande lera, rätt coolt ändå!
Gick igenom den lilla "staden", mysig ändå.
Det här var nog det jag gillade mest, att gå runt i Red woods, träden var så himla maffiga! Var jätte vackert.
Och så badade vi spa bad med en miljon asiater! Ingen bra bild tyvärr, skyndade lite för det kändes skumt att gå runt med kamera när folk promenerade i badkläder, hehe.
En fin solnedgång!
 
Sen åkte vi till Taupo där Kathy bor, en av Linneas vänner från kursen i början. Så vi sov där, kollade på film innan vi gick och la oss, jag somnade i soffan.
 
I Taupo hände det här:
Nej, det är inte jag, där blev ni lurade! Vi stod och kollade på, det här blir det på sydön istället!
Huka fallen, lite fint sådär.
Gick runt i "staden" och kollade båtar i den lilla hamnen.
AAAAAAH!
 

Sammanfattningsvis så har det varit en väldigt mysig helg, väldigt slapp och så. Fnns ju inte jätte mycket att göra i dessa små "städer" om man inte vill betala en massa. Hade vart coolt att göra White water rafting i Rotorua till exempel, eller Bungy i Taupo. Men nu har jag sett det i alla fall!
 
Idag har vart en helt okej dag, väldigt vanlig.
Gav mig ut på en spring runda nu i em på en timma, klarade alla backar och till och med mördar trapporna! Fett stolt.
 
Massa pussar, nu är det äntligen måndag igen, wihoooooo!
 

Fler paket!

Publicerad 2012-12-07 03:42:54 i Allmänt,

Börjar ju bli bortskänd här, fick de två paketen från mami och papi idag, inte dåligt! Har dock inte öppnat de än, ska gör det snaaaart.
Annars idag har jag varit i Albany och köpt en fet ryggsäck! Så nu är jag redo för Australien! Wihooooo!
Sista jobbdagen är nästa torsdag, rätt skönt faktiskt att börja med något annat, men samtidigt vill man inte åka härifrån. Och fick ledigt idag också, Veronica körde till skolan som vanilgt på fredagar och så hämtar Hermiones mormor och morfar henne nu i em, inte fel alls ju! Så jag har bara slängt in lite handdukar i torktumlaren idag, heeeeelt okej jobbdag om man säger så.
 
Mina paket de senaste dagarna, mys!
En suddig mongo bild i en spegel på mig och min moster stora ryggsäck, visst ser det hiiiimla proffsigt ut?
 
Nu ska jag ut i regnet och springa, sen blir det film mys med min nya film hos Linnea (godiset är dock redan slut tyvärr, hehe...), och på lördag åker vi till Rotorua! Så jag återkommer på måndag, ha en jätte bra helg mina fina!

Tornado

Publicerad 2012-12-06 06:18:46 i Allmänt,

Ni har kanske hört (eller kankse inte) att det har varit en tornado här förrsten, 3 döda och runt 7 skadade tror jag det var sist jag kollade, så himla hemskt!
Men det har inte märkts av här som tur är, var i västra Auckland.
Så har ni hört något kan ni vara lugna, här är allt bara bra!
 
Pussar!

Paket på posten!

Publicerad 2012-12-06 06:16:29 i Allmänt,

Kolla här vad jag fick idag från världens bästa Lovisa: 
 
Hur fin är hon inte?!
Så himla sjukt cp glad blev jag, tack så jätte mega bamse mycket min fina vän! <3

Nu är det jul har i vårt hus!

Publicerad 2012-12-04 05:22:57 i Allmänt,

Plastgranen är uppe och självaste tomtefar sitter och myser i fåtöljen!
Skumt med plasgran, mysigt att den är uppe redan.
Saknar dock advent ljusen, alla andra ljusstakar och är avundsjuk på snön där hemma! Men denna veckan blir det pepperkaksbak! Hoppas att Veronica köper grejerna idag så kan vi göra lite imorgon, mys.
 
Hoppas att ni har det bra där borta i kylan!

Raglan och Waitomo

Publicerad 2012-12-03 07:28:04 i Allmänt,

Där har jag då alltså spenderat min helg!
 
Kollar man på en karta ser det ut så här:
 
Har haft en jätte bra helg! Älskar att åka runt och göra nya saker hela tiden. Så vi (jag, merle och Nina) kom till Raglan vid 2-3 tiden på lördagen, det är en liten surf-stad/by på väst kusten. Var mysigt, väldigt luuuugnt.
Vårt hostel var jätte bra, fanns hängmattor, spa pool, kajaker man kunde låna gratis, och så kunde man hyra surfbrädor och våtdräkter! Vilket vi gjorde, så nu är jag surf proffs! Var jätte kul, men jätte svårt. Kom upp på knäna några gånger, och fötterna en gång i typ en millisekund.
 
Surf bilen.
Vädret hade ju kunnat vara bättre som ni kan se, men inte mycket man kan göra åt den saken. Riktigt snygga var vi i våra våtdräkter!
 
Sen när vi kom tillbaka blev det spa bad och vin, mat och sen utgång på den enda "klubben" som fanns i stan, en liten bar så klart. Så då blev det partyyyy!
Den über coola klubben!
 
På söndagen regnade det, så vi beslutade oss för att åka direkt till Waitomo istället för att paddla kajak. Så var där ungefär 1,5 timma innan det startade, var ju något trötta så det var ju perfekt att sova i bilen en stund då. Sen blev det Black water rafting! Det var jätte coolt! Lysmaskarna var så himla vackra, och massa fräcka grott formationer. Och så är jag så stolt över mig sjäkv som spenderade två timmar i en grotta utan att få panik, kröp till och med igenom smala gångar. Men det var jätte roligt!
 
Inte min bild, men typ så här såg det ut! Fast vi var inte i en båt, vi låg på gummi ringar, simmade i det is kalla vattnet, eller gick/kravlade på grott marken.
 
Lysmaskar är ju rätt roliga fick vi lära oss, de lever som en larv/mask/något och lyser i ungefär nio månader, sen blir de en puppa och till sist en insekt som liknar en mygga. Denna insekt har ingen mun vilket ganska självklart leder till att den inte kan äta, så den dör av svält efter typ tre dagar. Så då parar de sig och lägger ägg, sen flyger de upp mot "stjärnhimmeln", fastnar i trådarna från de andra lysmaskarna och blir uppätna.
Om den nu inte svälter ihjäl innan dess. Låter ju något meningslöst om ni frågar mig, haha.
 
Sen åkte vi hemåt! Så har vart en braaaaaa helg! Kul att pröva på två helt nya saker.
 
Fick till och med tänt ett advents ljus! Haha, Merles nånting skickade ner denna, rätt gulligt ändå! Fast alla frågade vem det var som fyllde år.
Trötta tjejer.
 
Hoppas att ni alla har haft en bra helg och en mysig första advent!
 

Om

Min profilbild

Frida Andersson

Hej hej hej hej! Hej! Jag är en 19-årig tjej från Sverige som vanligtvis bor i lilla Frillesås, men för tillfället befinner jag mig i Auckland, Nya Zeeland. Här skriver jag om min vardag som Au pair då jag tar hand om två pojkar på 3 och 5 år, och allmänt om hur det är att leva på andra sidan jorden! Enjoy.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela