fridainnz.blogg.se

SPOOOOOKERS

Publicerad 2012-08-31 15:00:45 i Allmänt,

Jag lever och mår bra! Var hur kul som helst, älskar sånna här grejer! Var som Gasten fast större, fanns tre stora "attraktioner", eller vad man nu ska kalla det, Disturbia, Freaky forrest och Haunted house. Jag gick alla, Freaky forrest var bäst enligt mig. Man gick runt en bana i skogen, fanns lite mysiga hus och tunnlar som man fick gå igenom med. Så de gömde sig lite överallt, och så gick man runt med en ficklampa, haha. Haunted house var som Gasten, fast Gasten är nog faktiskt bättre. Disturbia var rätt fräck, man hade 3D glasögon på sig, så väggarna och golven var målade så det blev 3D effekt, och sen var det en massa blinkande ljus (rekommenderas inte till epilektiker) och så, den var coooool.
Var så himla grinig när jag kom hem så hade det inte vart för att jag skulle plocka upp en tjej på vägen till Spookers så hade jag stannat hemma, haha! Så det var väl tur att jag skulle plocka upp henne, för kul var det!
Var i Auckland på dagen och träffade en annan tjej som är ledig fredag-söndag som mig, hon var trevlig och vädret var jätte fint. Gick bara runt i stan, var väl helt okej. Åt på bussen på vägen hem, väntade för länge med det så var vrååålhungrig! Och paninin var inte så god ens. Sen så är trafiken som värst på fredag kvällar/eftermiddagar, så när jag skulle hem var det mycket trafik och alla rödljus som finns ÖVERALLT var emot mig. Så ville jag köpa lite (mycket) chocklad och skulle köra in till en affär, men kunde inte köra in på parkeringen för det var bilkö på andra sidan. Fick åka till en mack, de hade inte det jag ville ha. Blev ännu grinigare.
Men nu är allt frid och fröjd igen! :D
 
BM, vad är detta för blomma/träd? ;) Så himla fint!
Park Albert, hade inte varit helt fel att hänga där en fin sommardag. Har solen i ögonen lite grann sådär.
Hamnen
Regel nummer 1: Använd toaletten, hahahaha!
Värdlens coolaste snubbar!
Mina nya bästisar! <3
Frågade bleka snubben hur många kort han är med på på en kväll, han uppskattade till en miljon. Lite lagom sådär. De stod utanför och poserade hela tiden, haha. Undrar om det är ett kul jobb eller inte? Hade ju vart kul att vara inne och skrämma folk i alla fall!
 
Nu måste jag sova, klockan är snart ett här. Fast är inte trött. Men måste sova ändå. Godnatt!

Omnomnom!

Publicerad 2012-08-31 00:25:14 i Allmänt,

 
Åt typ världens godaste frukost, rostad macka, kiwi, tomat och bacon. Omnomnomnom! Frukost måste ju vara något av det bästa som finns!
Började dagen med att Skypa med familjen, bra start! <3
Nu bär det av mot Auckland där jag ska möta en tjej (eller flera) som också är dledig på fredagar. Har inte träffat någon som är det än, så hoppas på att hon  (eller de) äger så att jag har någon att vara med varje fredag, haha. Vet inte riktigt vad vi ska göra än, antagligen bara gå runt i Auckland, kanske shoppa lite, och ta en fika.
Ikväll ska jag till Spookers, får se hur det går. Tänker mig att det är lite som Gasten, fast kanske värre. Får se om jag överlever!
Hoppas att i sover gott därhemma!

HANDBOLLLLLLL!

Publicerad 2012-08-30 13:34:05 i Allmänt,

 
Jaha, då har jag tränat handboll! Eller tränat och tränat, blev inte direkt trött. Vi var runt 35 pers och de delade in i olika lag och så spelade man 15 minuter, fick spelat två matcher. Inte så mycket, men roligt var det!
Folket där var så sköna, flummiga och roliga! Efter varje träning kör de ungefär 500 meter till en parkeringsplats utanför en spritaffär, och så tar de några öl tillsammans, haha. Vi följde med och var där en liten stund, var kanske 10-15 st. Kul att träffa lite andra människor också, och inte bara au pairer. Var nästan bara folk från Europa, danska, tyska, franska, norska. Träffade dock ingen svensk.
De ska spela en turnering den 15-16 September i Wellington, hade gärna följt med. Det är samma helg som Linn kommer hit, så lite dålig tajming, kunde ju vart helgen efter istället kan man tycka. Men men, what to do? Får vara med i nästa turnering istället!

Natti natti!

Hej hej hej hej hej hej!

Publicerad 2012-08-29 10:13:38 i Allmänt,

Ledsen för den dåliga uppdateringen här, i måndags fungerade inte internet och igår låg jag och kollade på The Mentalist istället, så jag har något att skylla på iallafall.
Sitter just nu i vardagsrummet och kollar på TV med Nikki, har precis ätit. Har haft en bra dag! Solen har varit framme hela dagen, vi har varit utomhus mycket. Tänkte att jag skulle skriva ner hur dagen har sett ut, är ganska mycket en normal jobbdag för mig;
 
06.35- Klockan ringer (går upp 20 minuter senare, snooooze!)
07.15- Äter frukost
07.45- Bäddar deras sängar, jag byter lakan varannan måndag, och tar fram kläder till de små gosebarnen
08.00- Börjar ta på de kläder och kräm. Reuben har eksem så han har krämer mot det, sen ska båda ha hudkräm för att de har torr hy.
08.00- 10.00- Flummar runt lite, ger de mellanmål, leker, de kollar på barnprogram på TV:n på morgonen, osv.
10.00-10.30- Cyklade utomhus med deras nya hjälmar, tog ut Ivy också
10.30-11.30- Skulle gå till lekplatsen, men hamnade på en Skateboard ramp som de älskade!
12.30- Äter lunch
13.00-14.00- Pojkarna har "Quiet-time" då de är i varsitt rum och leker, lite som en paus bara, Reuben sover ofta en stund. 
14.00-16.00- Lite mer flum. De har ett till mellanmål efter "Quite-time", vi leker och har mysigt! Idag gick vi ut igen med cyklarna och valpen.
16.00- Börjar förbereda badet, de badar varje dag.
16.30- Tar på krämer igen, och sen pyjamasarna. Efter det så städade jag lite i badrummet, vek kläder och tog ut diskmaskinen.
17.30- Jobbdagen är slut!
 
Detta är en hyfsat normal dag här, kommer ändras mycket när vi flyttar dock. Vi kommer börja med skolan, gå upp tidigare, och allt kommer ha mer rutin.
Idag tog jag hand om de själv i princip hela dagen, det brukar jag inte heller göra. Nikki var iväg mellan 09.30-16.00. Under en vanlig dag kommer jag bara ta hand om de själv på eftermiddagen. Hon var i det nya huset! De gamla ägarna är borta nu, och hon var där med folket som ska lägga en ny matta för att ta mått. Vi komemr flytta in nästa söndag, ska bli kul!
 
Jaha, det var ungefär det jag hade att säga, har inte riktigt hänt något speciellt sen i söndags. Imorgon är det handboll som gäller! Awesome! 
 
Puppyyyy! Så söt, hon älskar att springa runt på baksidan av huset.
Var ju tvingen att ha bildbevis på det fina vädret, var så skönt i solen!
 
Pussar och kramar!
 
 
 

Rangitoto

Publicerad 2012-08-26 12:45:07 i Allmänt,

Har varit på Rangitoto idag med 5 andra au pairer, Hege, Nina, Finja, Lisa och Merle. Hade inte träffat Merle innan, hon var riktigt sjyst, hon ska också till Rhythm and vines med Finja och mig!
Färjan gick klockan 09.15, tog ungefär 30 minuter. Har haft så himla fint väder, sol hela dagen! Rangitoto är en vulkan ö, så vi gick och gick och gick tills vi kom till toppen där det var fin utsikt. Känns i benen nu faktiskt... Kommer nog ha träningsvärk imorgon. Känner av armarna lite också sen igår. Sen så gick vi runt lite på ön och kollade, och så åt vi och fikade. Vi tog färjan tillbaka klockan 16.00, sen åkte jag, Nina och Lisa till Ninas hus och hämtade bilar, därefter åkte vi till Finja som bor i norra Auckland, Merle var redan där, Hege fick ta tåget hem innan. Vi gjorde pasta och köttfärsås och kollade på Stolthet och fördom, var riktigt nice! Fick inte sett hela filmen dock, Nina och Lisa skulle sova där för de och Finja är lediga imorgon och ska till Devonport, så jag och Merle åkte hem tidigare. Och jag hittade hem på första försöket! Så himla stolt!
Haha, är trött nu, ska sova snart, hoppas ni förstår.. 
 
Festival gänget, jag, Merle och Finja!
Brudsen som var med. Finns grupppbilder där alla är med, men inte på min kamera tyvärr. Finns en underbar hoppbild av mig och Nina också, jag tänkte mer på att hoppa högt och mindre på landingen, gick väl sådär, haha!
Fanns grpttor där som man kunde gå igenom, så det var vi ju tvungna att göra.
Var lavasten, om det nu heter så, överallt på ön. Den är svart, så det såg coolt ut.
Här är en karta. Punkt. Vi gick längst den orangea vägen i mitten, den som går rakt upp. Sen gick vi till grottorna och runt lite längst stranden.
Min kamera ville inte riktigt sammarbeta idag av någon anledning, de flesta bilderna är jätte ljusa... Men men, what to do.
 
En av de allra bästa sakerna idag! Gick och pratade med Merle, HON HAR SPELAT HANDBOLL HÄR! Det är inget lag eller så, men de har "träningar" varje torsdag där man kan komma och så delar de in i lag och så spelar man mot varandra, hur bra är inte det? Ska följa med henne nu på torsdag, awesome! Trodde aldrig att det skulle finnas här så har inte ens brytt mig om att leta.
 
Vi avslutar med den viktiga nyheten, nu måste jag sova, pussen!
 

Träning ♥ Choklad

Publicerad 2012-08-25 13:10:00 i Allmänt,

Har varit och gymmat idag med Nina, så himla duktigt av oss! Mina armar var rätt trötta efter, hehe... Blev nöjd när jag orkade ha vikter på maskinerna, haha, har grymma arm muskler! Vi gick runt och var lite vilsna och testade lite allt möjligt. Var så sjukt trötta sen när vi kom hem, satt på sängen och ville inte röra på oss.
Sen blev det inget med Finja så jag följde med Nina och Lisa, tyskan som jag delade rum med på kursen, på bio. Tredje gången jag går på bio på en månad, känns bra, haha! Vi såg Ted, den var väl inte jätte bra, okej antar jag. Men hade ju inte direkt något bättre för mig så det var nice ändå. Åt en stor mängd choklad, är något hyper just nu, har väl 10x normala blodsockernivån, hehe... Men jag var så sjukt sugen så det var okej idag, nästa gång ska jag vara nyttig(are)! Ska inte köpa så mycket, tänkte att det som blir över kan jag ju ta med imorgon, så blev det inget över...
 
Maltesers, Twix och en annan super god choklad (typ som Plopp). Mmmmm. Halva twixen var kvar, tog den i bilen på vägen hem, omnomnom!
Var ballonger i min våning av någon anledning när jag kom hem? Antagligen så är det Reubens och så har de flygit upp hit genom trappan, blev något förvånad när jag kom upp!
Fina är de i alla fall, men de rör sig lite smått där i hörnet, måste vara spöken?
 
Nu ska jag försöka sova trots hyperheten, ska upp tidigt imorgon, ha det fint!

Bethells Beach!

Publicerad 2012-08-24 13:29:23 i Allmänt,

Gjorde en utflykt idag med två andra Au pairer som jag aldrig hade träffat innan, Miriam och Carina hette de, och de var från Tyskland tro det eller ej, haha! Vi tog min charmiga bil och åkte till Bethells beach, var jätte fint! Tog väl 25 minuter att köra dit, ligger på väst kusten det med. Har varit ambitiös nog att ge er kartor lite fina kartor till och med, Print screenade direkt från Google maps!
Så vi åkte dit, var värsta slinger vägen mitt ute i ingenstans, var lite läskigt att köra ibland. Massa kurvor överallt och en smal väg, men det gick bra, alla tre navkapslarna kom med hem!
När man först kom dit gick man till en strand, var väldigt fint, som det mesta andra naturigt här! Gillar verkligen träden och växterna, de har typ palmer här, eller träd liknande palmer. Och så gillar jag bergen. Det är liksom stenar som sitter ihop och har blivit berg, bild kommer nedanför.
Så fanns det en strand bortom det ena berget, men man var tvungen att korsa vattnet. Så det gjorde vi och försökte gå där man såg botten och det inte var så djupt. Vattnet var iskallt och hade tajta jeans så det gick bara att dra upp de till knäna. Så whoops så stod jag i vatten upp till rumpan, jeansen var pisse-blöta!
När vi väl lyckats ta oss till andra sidan genom vattnet fick vi halvt klättra halvt gå längst bergskanten, barfota på det halkiga sten-berget, haha, var krångligt men roligt! Så tog vi oss till den andra stranden, var så vacker! Tog massa bilder, men det blir aldrig någon som är lika bra som det ser ut i verkligheten.
Så fanns det ytteligare en strand om man gick uppför en kulle, den var också fin!
Sen skulle vi försöka hitta en bättre väg tillbaka, gick längst först en sen en annan väg för att se om vi kom till parkeringen, men det funkade ju inte. Så det var bara att börja klättra/gå tillbaka samma väg som vi kom. Men jag tycket det var roligt så det gjorde inte mig något! Vi sa ett tag att vi skulle be någon av surfkillarna att ge oss skjuts, de kan ju simma så hade vi kunnat sitta på brädorna som några prinsessor, hade ju vart perferkt.
 
De pratade om att gå ut, men när jag väl kom hem kände jag inte för det så stannade hemma i mina mysbyxor istället, fett värt idag! Sen blev det ingen utgång för de ändå så missade ju inget. Var inte fest sugen, har suttit vid datorn och chattat, lekt med valpen och snackat med Phil och Nikki. Trivs verkligen med de, de är väldigt enkla och roliga att prata med!
 
Imorgon ska antagligen jag göra något med Nina på dagen (kanske gymma, hade ju varit bra, hehe), sen på kvällen ska nog jag och Finja hyra en film och baka något gott, hade ägt! Är verkligen på mys och deg humör just nu! Sen på söndag ska vi till Rangitoto, ska bli kul.
 
Och min älskade Linn håller på och kollar flyg hit! Blir antagligen inte förrän om tre veckor, men vad gör väl det, hon kommer hit till mig! Och så ska jag på festival! Wihoooooo!
 
Jag bor vid A, körde till B.
 Syn kanske inte så bra, men just nu bor jag vid A och Auckland city är till höger.
Var tvungna att korsa vattnet på höger sidan för att ta oss till den andra stranden.
Den andra stranden som vi gick till låg liksom i mitten av bergen, inte världens bästa bild för att se den, men ändå!
Man trodde att man hade koll och att det inte skulle vara så djupt, sen oooooppsidaisy så sjönk man i sanden och man var kall och blöt! Mina tyska vänner klarade sig bättre än mig i alla fall, hela mina jeans blev blöta..
Här gick vi! Fick liksom runda klippan för att komma till stranden.
Låt mig äntligen presentera den andra standen! Var så himla vacker!
En väldigt fin klippa ute i havet, lite som i Piha.
Båste rätt mycket.
Blåste och hade solen i ögonen, och fick ta bilden själva, haha, men här är vi allihopa!
En till bild på den fina klippan.
 
Ytterligare en strand!
Var surfare lite här och där, hade vart så grymt att ta en bräda under armen och åka och surfa!
Fint.
Väldigt fint.
Fint ytterligare en gång.
Lite bergbilder, är liksom massa stenar som har pressats ihop i beget.
Hittade en koja/lägerplats när vi var och letade efter en annan väg ut, var massa flaskor på brasplatsen.
Vindskyddet.
På väg tillbaka.
Mer fin utsikt.
Jeansen blev blöta på vägen tillbaka också, fick inte tagit någon bild när de var helt dränkta. Var så himla skönt att ta en varm dusch när man kom hem!
 
Var så himla svårt att välja vilka bilder jag skulle lägga upp, ville lagt upp ännu fler! Tog över 300 bilder, så det finns en del att välja på, hehe.. Var tvungen att ta bort alla bider från kameran för minneskortet började bli fullt, har bilder på datan och på min externa hårddisk, men ville ändå inte riktigt trycka på knappen när jag skulle ta bort de! Lite läskigt... Har tagit 1400 bilder än så länge, och har varit här i 4 veckor. Hehe.
 
Nu ska jag sova, Vaknar vid sju varje morgon när pojkarna vaknar, mmmmmm... Natti natti (och god morgon Sverige).

Rhythm and vines

Publicerad 2012-08-24 00:25:11 i Allmänt,

Så här glad är jag just nu, fööööör (trumvirvel):
JAG SKA PÅ FESTIVAAAAAAL!
Wihoooooooo!!!!!!!!!!
 
Rhythm and vines är en av de största festivalerna här, är över nyår, den 29-31 december, läääääängtar! Känner inte igen ett enda band, men det kommer äga så sjukt mycket!!!! AAAAAH!

Nu taggar vi heeeeelg!

Publicerad 2012-08-23 11:40:22 i Allmänt,

Är så himla nöjd med att ha ledigt fredagar också, det är helt klart värt de längre dagarna i veckan!
Har haft en bättre dag idag, har väl vart aningen butter och irriterad innerst inne ibland, men har vart bättre än gårdagen. Vi åkte till "doktor Leila" idag, som är någon super doktor med massa fina diplom på väggarna som ska lista ut vad Reuben är allergisk mot och vilka vitaminer han behöver, han har eksem. Det blev en stressig morgon, tyvärr, ingen bra start. Allt tar längre tid än man tror när man har två små barn som ska med! Sen var vi hemma sent också. Men jag började en halvtimme tidigare och slutade vid fem idag, vilket var väldigt skönt!
Och nu är jag leeeeeeeeeeeeeeedig!!!! Wihoooo!
Imorgon ska jag till någon strand som jag inte minns namnet på med två tjejer som jag aldrig har träffat innan, haha, visst låter det bra? Lördagen är aningen flummig fortfarande, men på söndag tar vi färjan till Rangitoto, ser verkligen fram emot det!
Imorgon blir det antagligen bildbomb, och namnet på stranden. ;)
 
Tänk er att bo på denna strander! Den låter så himla mysigt och så är det fullt med fina snäckor på den. Hade ju inte varit fel att bo typ 15 meter från havet. Det är här doktor Leila bor, i ett jätte fint hus, verkligen jätte fint! Så ska jag bo när jag blir stor.
Två bilder av Rangitoto, ön som vi ska till på söndag.
 
Pussar och kramar, sov gott!
 

Still going strong!

Publicerad 2012-08-22 11:25:58 i Allmänt,

Märkte att flera av mina naglar hade börjat gå sönder, jag fick klippa ner de. Innan dess lossnade skärpgrejen på mina byxor helt och jag insåg att alla (=två) mina andra jeans behöver tvättas.

Så kan det gå.

Publicerad 2012-08-22 09:58:18 i Allmänt,

Borde ha haft en bra dag. Vi har varit på en musik dag som Au pair link ordnade, först sjöng och dansade vi och lärde oss massa söta låtar, sen var det lunch, och sen gjorde vi egna instrument. När jag tog hand om de själv gjorde vi en koja av stolar och filtar, så det var ju egentligen en bra dag.
Men på vägen hem från musik grejen fick jag hemlängtan, har inte fått det mitt på dagen innan, bara någon gång när man liggen ensam i sängen och ska sova. 
Så det började med hemlängtan i bilen på vägen hem.
När vi väl var hemma fastnade mitt armband i min nya älskade stickade tröja så att en tråd gick upp.
Sen gick mina byxor sönder. Jag äger bara tre par byxor för tillfället. Inte kul.
 
Men nu känns det bättre igen! Det går lite upp och ner ibland, men för det mesta är allt så himla bra!
Har börjat göra upp lite planer inför helgen nu också så det känns fint! Vill göra så mycket och lära känna fler människor. Det finns massa grupper på fb, så på fredag ska jag göra något med en del Au pairer som jag aldrig träffat förut, vet inte vad vi ska göra än. På söndag ska jag, Finja, Nina och Hege ta färjan till Rangitoto och gå runt, ska bli kul! Sen på lördag vet jag inte riktigt än, ska antagligen vara med samma brudar som på söndag, kanske hyra en film och mysa lite.
Så det känns bra.
 
Sa till mig själv att jag skulle vara i sängen klockan 20 ikväll, har varit så trött idag, men vi får väl se hur det går med det... Tv:n är på, haha!
Våra coola egengjorda instrument! Trumpinnar av ihoprullade tidningar och tejp, bjäller grejer med snöre, och en maracas toarulle.
Tröjan.
Byxorna. Jag har ju långa naglar för tillfället i alla fall, alltid något!
 
Pussar!

Tabbe

Publicerad 2012-08-20 10:06:32 i Allmänt,

Inser nu att det inte alls är tisdag utan måndag hemma i Sverige också, och vet inte hur man redigerar ett inlägg, så jag tar tillbaka det här.
Det var allt.
Puss!

Tiden går fort!

Publicerad 2012-08-20 09:37:07 i Allmänt,

Det är idag FYRA veckor sen jag flög från Landvetter idag. Det känns inte som fyra veckor, max två! Tiden går så sjukt fort! Blir stressad när jag tänker på det, allt går så fort och man vill göra så mycket och se så många platser! Ska skriva en lista på vad jag vill göra så kanske det blir enklare.
 
De här veckorna har gått bra, jag trivs verkligen med familjen och börjar lära känna allt fler andra au pairer att vara med på fritiden! Har fått hemlängtan ibland såklart, efter en dålig dag när man har gått och lagt sig kan man känna sig rejält ensam!
Det är så konstigt när man tänker på det, för det känns inte som att jag är på andra sidan jorden. Man kan hålla så bra kontakt med alla, tack internet! Det är också rätt likt Sverige, maten är typ likadan till exempel. Och det känns inte så konstigt att prata engelska hela tiden, man vänjer sig rätt fort vid det, trots att svenska ord kan smyga sig in lite här och där..
 
Här kommer en liten lista över olika observationer:
 
- Säg att man ska köpa något i en affär (typ chocklad, omnom!), då är standard frasen från kassörskan/ kassören "Hi, how are you?". Ska man svara OCH fråga tillbaka? Eller inte? Varför inte bara "Hi"? Detta kan jag störa mig på, tar alltför lång tid att svara på allt det, hehe...
- Folk säger artiga ord som "please", "sorry", "thank you", osv. väldigt ofta. Det är väl trevligt, men blir förvirrad av det ibland, förväntar sig folk ett svar eller inte?
- Husen är dåligt isolerade och väldigt kalla. Fast tror att jag börjar vänja mig vid det nu.
- Vädret kan ändras hur snabbt som helst! Solsken och klarblå himmel på morgonen, 10 minuter senare störtregnar det. Folk här är beroende av väder hemsidor.
- Det regnar mycket här.
- De har trafikljus ÖVERALLT! Fast detta tycker jag är roligt, är man längst fram försöker man alltid tävla mot de andra, haha, fjantigt men kul!
- När vi nu pratar trafik så är här seriös brist på hastighetsskyltar av någon anledning. Men det är 50 km/h i städer, så jag antar att det är det där jag kör..
- De har samma mått som oss (förutom dl-måttet) vilket är grymt skönt!
- På barerna när man går ut så finns det inga garderober. Inga alls. Inte någonstans. Brudarna går runt i minimala kjolar utan jacka. Visst, här är ingen direkt kall vinter, men så varmt är det inte. Men det ska jag med göra nästa gång, fick ha jackan och min tjockare tröja hängande över armen hela natten i lördags. Antar att man får dricka mycket innan så fryser man inte, haha!
 
Det var väl allt jag kom på som kunde vara någorlunda interessant just nu.
Inser nu att det är tisdag hos er, så fyra veckor stämmer inte riktigt... Men det är måndag här i alla fall.
Puss!
 

Utgång, Auckland och Skytower

Publicerad 2012-08-19 10:43:43 i Allmänt,

Var ute igår med Nina och en annan tysk tjej som var på kursen samtidigt som oss, Finja. Var hos Nina först  så det blev inte lika dyrt som förra helgen, köpte inte en enda drink! Vi gick till tre olika ställen och kollade runt lite, vet inte om de har något bra dansställe här, det är bara barer med små dansgolv som vi har hittat hittills... Men vi hade roligt och dansade ändå! Vi tog en taxi till Nina som bor i Pt. Chevalier och sov där.
 
Idag har jag och Hege gått runt i Auckland en stund och tittat runt lite. Vi gick längst Queenstreet och sen gick vi till Skytower. De hade 15-års jubileum så man fick gå in för 15 dollar, så vi åkte upp. Var så himla fin utsikt! Tog massa bilder! Man kan gå ett helt varv runt, så man ser mycket av Auckland. Sen gick vi till en park, Albert park, som var jätte fin, träden var hur stora som helst! Men då hade det ju börjat regna såklart, så vi var inte där länge. Ska gå dit igen nån solig dag.
Nu blir det bildbomb!
 
 
Tågstationen Britomart, den är riktigt fancy faktiskt! Ska man till barerna som vi var på igår är det i princip bara att gå ut genom dörren.
 
Ominomnom! Någon slags kola frapino, inte illa!
Skytower!
Harbour bridge
Man kunde luta sig mot fönstrerna, var kul, något läskigt dock...
En liten karta så ni kan se vart vi gick. Skytower kom inte riktigt med dock, det är till vänster...
Finja till vänster, jag i mitten (daaah) och Nina till höger. Och bara juice i juice paketet.
Och med denna fina bilden tackar jag för mig, ha det bra!
 

Min familj har blivit med valp!

Publicerad 2012-08-18 08:31:11 i Allmänt,

Hon är såååå söt!
Hela bilresan hem var hon knäpptyst och satt helt stilla i Nikkis knä, hon var väldigt försiktig när hon först kom hit också, men nu börjar hon bli mer van och skuttar runt! Hon har en liten boll som hon leker med och jagar, hon är så liten och har så stora klumpiga tassar, sööööt!
 
 
Min kamera var tyvärr inte på ett bra humör, men det lär ju komma mer bilder. Ni kommer vara så trötta på gulliga hundbilder när jag kommer hem, haha!
Härnäst på schemat är Skype med André klockan 20, sen utgång!
 
Hoppas ni har en bra helg allihopa!

Huset där jaaaag bor

Publicerad 2012-08-18 02:02:30 i Allmänt,

Tänkte att ni kanske ville se hur det ser ut där jag befinner mig för tillfället, här kommer lite bilder.
Har just nu huset för mig själv, sitter och klurar på vad jag ska göra imorgon och nästa helg, vill ut imorgon och kolla runt i Auckland lite, eller ta färjan till någon ö i närheten. Hade vart kul att se mer av Auckland, vi får se vad det blir!
 
 
Mitt rum har ni ju redan sett så det var jag för lat för att fota igen. ;)
Puss!

Bshibfiebv

Publicerad 2012-08-17 15:17:00 i Allmänt,

Sitter nedkurad i sängen och lyssnar på regnet som öser ner mot taket, riktigt mysigt! OCH lyssnar på Hans Zimmers musik till senaste Batman filmen, hur bra som helst! Har åskat här lite till och från i över en timme nu, hade velat gå ut och kolla på blixtar men känns inte super bra att stå själv mitt ute i gatan klockan tolv på natten, i regnet. Så jag ligger och gottar mig i sängen istället!
 
Åkte till Sylvia Park vid femtiden för att shoppa och gå på bio med Hege, en norsk Au pair. Vi gick och shoppade, åt Subway, shoppade lite till och sen kollade vi på Batman (och åt maaaassa chocklad). Tyckte om filmen, den var bra! Har dock något svårt att hänga med i sånna här filmer ibland, det händer så mycket och är så många personer överallt så min lilla hjärna blir förvirrad. När filmen började kom jag att tänka på att de inte har svensk text på filmerna i Nya Zeeland, då blev ju inte saken direkt bättre... Behöver koncentrera mig på handlingen, inte på att förstå allt de säger, haha!
 
Köpte två mysiga tröjor, ett pennfack, nagellacksborttagning, och strumpor. Har varit i något extremt behov av strumpor sen jag kom hit, så det behövdes!
 
Nu behöver jag sova, vaknar vid 7 varje morgon för at pojkarna går upp då..
Imorgon är hämta valp dagen förresten, lär komma tusen valp bilder här imorn!
Natti natti!
 
 
 
 

Träning och sånt.

Publicerad 2012-08-17 02:48:12 i Allmänt,

Hej!
Här kommer ett inlägg om träning, wihooo! Det är så himla himla himla tråkigt att springa runt runt runt lekplats/parken, så det har bara blivit av två gånger. Börjar få dåligt samvete över det nu... Så sa jag till mig själv att när vi flyttar ska jag kolla upp ett gym och om det finns några bra springrundor någonstansi närheten, men nu kommer vi inte flytta förrän om tre veckor! Det är ju egentligen inget problem att ligga på soffan i tre veckor, det klarar jag rätt lätt, men jag börjar som sagt få lite dåligt samvete.
Hade en liten svag tanke på att springa idag, men så har jag ju haft lite ont i halsen på mornarna några dagar i rad nu, såååå det är nog bäst att inte göra något alls! Hahaha! Lovar i alla fall att bättra mig när vi flyttat! Ska följa med Nikki på yoga någon gång med, precis min grej, hehe.
 
Följde med Nikki och pojkarna till en lekplats innan idag, mest för att komma ut lite, och där fanns en Taniwha, ett slags Maori "monster" som ska skydda lekplatsen, gillade den!
Den var jätte fint dekorerat med massa handavtryck på fjälle.
Puss!

Kiwi Valley och Vulkanutbrott

Publicerad 2012-08-16 09:18:02 i Allmänt,

På förmiddagen idag var vi besökte vi en liten gård som hette Kiwi Valley och som hade massa djur som man kunde kolla på, man kunde rida på ponnys också. Pojkarna var rädda för nästan alla djur i början (förutom kaninerna), men de vande sig efter ett tag och matade de istället. Det var mysigt, fast tror nästan att jag och Nikki tyckte att det var roligare än Sebastian och Reuben! De har varit lite griniga idag, väldigt upp och ner.

Efter lunch när jag tog hand om de själv så gjorde vi en vulkan, vilket de tycket var riktigt roligt! Försökte få de intresserade av att bygga upp den och göra fint med Play-doh, stenar och gräs, men det var inte så kul. Men, det var väldigt coolt med "vulkanutbrottet", så det gjorde vi tills ingredienserna tog slut. Var "lava" överallt!
Sen lekte de i leran. Såklart.
 
Igår var jag och åt indisk mat med ett åtta tyskar (vad annars, haha). Nina frågade mig, kunde inte bestämma mig om jag ville stanna hemma och vara lat eller inte, men det slutade med att jag följde med. Det var mysigt, maten var super god, och så träffade jag några Au pairer som jag mötte på kursen också. Var inte hemma innan 23 dock, så är rätt trött nu. Men det är okej för jag är leeeeeedig imorn!!! Nanananana!
 
Nu blir det spagetti med köttfärssås och vitlöksbröd, yummie!
 
Jag vet inte vad det är med svart-vitt, men jag älskar det!
My new BFF. <3
Mark.
Och nej, tratten ska inte vara där när vulkanen har ett "utbrott", men den fick vara där ändå. ;)
Yummie.
 
Puss!

Denna dagen

Publicerad 2012-08-15 08:13:41 i Allmänt,

Tog hand om pojkarna på förmiddagen, gissa vad vi gjorde? De lekte i leran! Suuuurprise suuuurprise!
Sen målade vi lite och vi lekte kurragömma (den som letar säger till var de andra ska gömma sig och sen "hittar" han de).
Nikki var iväg och köpte grejer till valpen! Vi ska hämta henne på lördag vid 15-tiden. Så hon köpte en massa grejer, mat, skålar, säng, bur, med mera. Pojkarna tyckte om det sååå mycket, lekte valpar hur länge som helst!
Det var väl ungefär min dag, inte så himla mycket spännande har hänt, men har varit en bra dag.
Pojkarna har så himla söta namnförslag till valpen, Reuben tycker att vi ska kalla henne "Volcano" eller "Skateboard", haha!
 
Det var allt för idag, tack och hej.

Hårklippning, lekplatsen och leriga bilar

Publicerad 2012-08-14 09:58:18 i Allmänt,

Det är ungefär det som har hänt denna dagen. Först körde vi i ungefär en halvtimma för att åka till deras frisör, som hade massa leksaker och filmer. Blev rätt stressigt, men det är väl alltid så när man har barn med i bilden, allt tar längre tid än vad man räknat med! När vi kom hem igen så åt vi lunch. När jag var ensam med de tog jag de till lekplatsen, de tyckte att det var kul! Gungade massa och sprang runt och lekte. Sen när jag förberedde badet så lekte de i leran på baksidan av huset, de ÄLSKAR att ta med sig en bil var och köra ner den i leran så att den blir riktigt smutsig! Haha, rätt så gulligt! Så har de en skål med vatten bredvid där de kan tvätta bilarna, och sen är det bara att köra ner de i leran igen, haha!
De är så himla söta när de ska leka kurragömma också, de säger till varandra var de gömmer sig och sen letar de, fast de redan vet var alla är. Jag kan tycka att det verkar rätt så meningslöst? Men gulligt är det!
 

Hej igen!

Publicerad 2012-08-13 10:06:14 i Allmänt,

Sen första inlägget har det inte hänt jätte mycket. Jag tog hand om barnen själv på eftermiddagen, vi gjorde osynligt bläck, det var bara att måla med citron. Sen låter man det torka och sen ska man lysa på det med en lampa, det ska tydligen synas igen med värme. Vi glömde bort sista delen, får testa det imorn, det lär ju ha torkat bra i alla fall!

Sen badade jag de, tog på de pyjamas, Nikki kom hem, vi har ätit tacos, och det är väl ungefär det. ;)
 
Jaha. Jag inser att jag inte riktigt hade något vettigt att säga, haha.. 
 
Imorgon ska vi till frisörer och jag ska nog ta med de till lekplatsen på eftermiddagen, det blir mysigt!
Till helgen ska vi åka och hämta valpen med! Längtar!
 
 

Beach Piha

Publicerad 2012-08-13 04:42:25 i Allmänt,

Vi gjorde en liten utflykt i förmiddags till Beach Piha, det var så himla vackert!
Det var tyvärr inte säkert att bada där för att det är så himla mycket vågor och strömmar, men det var ett ganska populärt surfställe. Folk badar där ändå tydligen, men det händer att de drunknar. Såååå jag tänker nöja mig med att ta kort! Får åka tillbaka när det är sommar och kolla på alla surfare!
 

Min helg:

Publicerad 2012-08-12 10:47:54 i Allmänt,

- Har varit trevlig.
- Innefattar shopping, utekväll, övernattning och en massa bil körande!
 
Igår så var jag och en tjej som var på kursen samtidigt som mig (Nina heter hon) och shoppade på en outlet som hade massa rea grejer. Jag hittade mig en jacka! En mörkgrön militär jacka, så är riktigt super mega cool med den och mina kängor. Gangsta!
De stängde tidigt dock, vid 17, så vi hann inte vara där så länge. Nina testade skor och kunde inte bestämma sig om hon ville ha de eller inte, expediten frågade, så hon sa att hon skulle fundera på det och komma tillbaka. Då säger expediten "vi stänger om 5 minuter". Jaha, där ser man!
Hon köpte skorna för de som ville veta hur det gick. De var snygga, svarta kilklackar med paljetter!
 
Sen gick vi ut. Vi var nere vid hamnen, Britomart. Var först på en bar som hette något med Lenin, den var rätt nice! Först var vi typ 7 Au pairer, men sen så var i princip alla tvungna att gå jätte tidigt för att hinna med bussar och tåg, så runt 23 var vi tre kvar, haha! Det var jag, Nina och en tjej till som jag inte minns namnet på... Förlåt tjejen!
Vi gick för att kolla runt lite och letade efter ett bra dansställe, men vi hittade bara barer igår. Får försöka vara bättre förberedda nästa gång, Phil skrev ner namnet på några bra ställen åt mig nyss. Men vi hade roligt!
Sen sov jag hos Nina för att det inte skulle kosta hur mycket som helst att ta sig hem, det var mys! Hennes "barn" är hos sin mamma på helgen, så det var hur tyst och skönt som helst imorse, otroligt haha! Jag är ju van vi att vakna cirkus 6.30-7 på morgonen här. Är inte så himla bra ljudisolering när man inte har någon dörr, hehe. Så vi sov till halv tolv, åt Nutella mackor och åkte tillbaka till outleten för att kolla resten av affärerna.
Hittade inget idag dock, eller köpte ett nagellack.
 
Har inte gjort mycket ikväll, bara chillat och umgåtts med familjen.
 
Så jag har kört till Nina två gånger, till shopping stället två gånger, och så hem två gånger. Första gången när jag skulle hem körde jag vilse, haha! Det var mörkt och regnigt och efter ett tag mäkte jag att jag var på fel väg, så körde in på en liten gata för att stanna och kolla kartan, men det var världens uppförsbacke och efter det bara massa svängar så jag fick fortsätta köra, och hamnade bara mer och mer ute i ingenstans! Tänkte flera gånger att "nu måste jag ringa Nikki snart", men visste ju inte vad jag skulle säga till henne. "Hej Nikki, jag vet inte var jag är, hur ska jag ta mig härifrån?". Hmmmm.
Men jag lyckades hitta ut alldeles själv! Skrek av lycka när jag kände igen mig igen. <3
Och idag körde jag in på samma väg. Hehe. Men då bar jag ju inte direkt vilse för jag visste ju var jag var, eller hur? Jag gjorde en u-sväng och så hittade jag hem igen.
Jag och Nikki kollade upp det idag och vi hittade vad jag gjort fel så jag ska förhoppningsvis inte göra det igen.
Det känns faktiskt bra att köra här! Det är inte så krångligt som man tror att det ska vara.
 
Har varit dålig på att foto denna helgen, men här är två bilder på mig i alla fall, min outfit igår och min nya jacka. 
Kände mig inte alls fjortis som stod och tog bilder i spegeln.
Gjorde lite halvhjärtade miner så kändes det lite bättre.
 
 
 
 

Och herrarna är i FINAL i handbollen. Så himla kul att det händer när jag inte kan se.
Hade varit bättre om de kom sist.
 
En bitter liten puss
 

Dööööööda!

Publicerad 2012-08-10 12:44:06 i Allmänt,

Jag försöker göra lite förändring på bloggen, den lilla bilden till höger och liknande mycket enkla grejer, men det funkar ju inte?! Och sen så är internet hur segt som helst?! AAAAAAAAH! Jag struntar i det helt enkelt. Vi skjuter upp det till en annan dag! Bra!
 
Jag har lyckats göra en del grejer idag i alla fall, typ. Hehe. Har haft en bra ledig dag! Inte gjort så mycket alls faktiskt. Åkte med Nikki och pojkarna som skulle köpa pyssel grejer, de har gjort stora nedräknings planscher tills vi senast ska flytta in i det nya huset. Och jag köpte bara en ny blyertspenna, tunna kolpennor, akvarell pennor, vanligt kladd papper, svarta bläck pennor och en ytte-pytte pensel! Yes! Sen har vi bara vart hemma och slappat. Phil kom hem idag igen så pojkarna var överlyckliga och hyper, haha, så söta!
 
Gårdagen var något kaos med en sjuk Reuben och massa bilåkning. Han fick en tid hos doktorn klockan två så innan dess åkte vi och bland annat köpte en vagn till gossarna. Så det var något tröttsamt med en sjuk och en uttråkad unge i bilen hela dagen... Men men, tog mig en Nutella macka på kvällen och sen var allt genast bättre!
 
Just det, jag nämde ju att jag råkade köra in i trottoarkanten lite när jag övningskörde. Jag och Nikki märkte idag att min ena navkapsel saknas. Hehe.
 
Nu borde jag sova.
Puss

Säng säng säng, sova sova sova sova..

Publicerad 2012-08-08 12:21:27 i Allmänt,

Jag är trött. Ligger i sängen och skriver detta. Blev helt förskräckt innan när jag satt nere med Nikki och kollade på TV och såg att klockan var halv tio! Oh my, jag borde sova nu?! Hahahahahahaha! Känner mig som ett barn som borde sova efter bilibompa (vilket jag typ gör just nu).
 
Har kört för första gången idag i min lilla gröna skruttis bil! <3 Den är lite lustig, fläkten funkar bara på högsta styrka och när man ska stänga av vindrutetorkarna så måste man tajma när de är nere för annars så stannar de mitt på rutan, haha!
Lyckades hålla mig på rätt sida vägen hela tiden, vilket är positivt. Krockade inte med något heller, skrapade bara emot trottoarkanten en gång, det borde ju inte gillas. Satsar på att kunna köra själv till Linn på fredag och besöka henne innan hon åker till Wellington!
 
Det var allt. På fredag är jag ledig, jag SKA göra om bloggen, bestämma massa grejer och vara allmänt effektiv.
Punkt.
End of story.
Puss.

Gårdagen och denna dagen!

Publicerad 2012-08-06 11:32:17 i Allmänt,

Måste ju skriva ett kort inlägg om resten av mina dagar också, såklart!
Jag har numera en bil! Eller jag har ingen bil, Connon familjen äger en bil som jag ska få köra! Och jag ska verkligen försöka att inte krocka i någonting eller köra på fel sida vägen.. Hehe. Ska försöka ha en liten körlektion på onsdag tror jag... Som tur är är reglerna samma som i Sverige, det är bara tvärtom. Bara. Hehe igen.
Så vi var och köpte en bil hela familjen, sedan åkte vi till stranden, Mission Bay hette den. Var jätte fint, kallt bara så det var ju lite synd. Men vi åt picknick och pojkarna cyklade en massa, så det var lycket ändå!
 
Idag har jag jobbat. Tog hand om de själv i ungefär en timma för första gången idag, det gick bra! Vi måIade en bana till deras trehjulingar på asfalten utanför garaget, och så cyklade de runt där. Ikväll har jag sprungit igen, gick helt okej. Men strechade inte senast och är inte så van vid att springa på bara asfalt så det känns i benen. Men jag var super cool, var helt svart och rosa, dudududu. Köpte en rosa tjocktröja i lördags för att ha och springa i, matchade perfekt med mina rosa skor. Mahaha.
 
 
Och så avslutar vi med en liten bild på min gröna automat bil!
Pussen och godnatt!
 

Devonport!

Publicerad 2012-08-06 11:16:44 i Allmänt,

 
Har vart en rätt så upptagen helg så har inte blivit så mycket bloggande, bilderna ville inte laddas upp i lördags så jag svor för mig själv, stängde av skiten och gick och lade mig istället.
Vi hade en bra dag, och super väder! Fick sjuts av Phil till Auckland och vi tog färjan därifrån, tog typ 10-15 minuter. Var så himla vackert! Hade inte haft något emot att bo där, bredvid stranden!
Vi gick runt lite och kollade, sen gick vi uppför ett berg/ kulle och checkade utsikten, var awesome helt enkelt!
Åt Fish'n'ships, tog färjan tillbaka till Auckland och gick och kollade lite i affärer på Queenstreet.
Jag var där med tre andra Au pairer, Melanie, Magdalena och Hege. Vi ska antagligen gå ut till helgen, wihooooo!
 
 
Här är en liten fin karta. Just nu bor jag i västra Auckland, men vi ska flytta till södra, åt hållet med den vackra röda pilen. Och vi var i Devonport som finns i en blå ring!
 
 
Vi avslutar med en lite finare bild på utsikten från berg-kullen.
Puss!
 
 

Lite bilder dårå

Publicerad 2012-08-04 11:56:30 i Allmänt,

 
 
Av någon dum anledning så kan man inte skriva under vilken bild man vill genom att använda enter som man vanligtvis kan. Jaha. Så nu gör vi sähär istället!
 
Bild 1 och 2: Text onödig. Tagna från ett flygplansfönster. Man ser Nya Zeeland. Ni fick text andå!
Bild 3: Ta inte in frukt i Nya Zeeland! Haha, fanns en ännu bättre, och blixten har förstörd det stackars skelettets ansikte på denne. Linn ska ta en bild på den bättre där det är fyra skelett istället för ett. Maffigt.
Bild 4: Sängarna på Holiday Inn, sååååå sköna!
Bild 5 och 6: Kiwi Tour:en, bild från Mount Eden och sen en bild på Skytower.
Bild 7 och 8: Mitt rum där jag befinner mig just nu. Blev inga bra bilder dock, den första är gul och den andra med blixt ser bara konstig ut. Men men, så bor jag för tillfället!
Bild 9 och 10: Bilder från en fin strand som vi var på, fanns några hus, hade vart hur mysigt som helst att bo där!
 
Das war alles!
 

Jag är dålig på rubriker?

Publicerad 2012-08-03 12:05:18 i Allmänt,

Idag är den en vecka sen jag kom till familjen och träffade de på riktigt för första gången. 7 dagar. Galet vad fort tiden går! Och på måndag kommer min Nya Zeeland bästis! <3
 
Idag har vi (återigen) inte gjort mycket annat än åkt bil. Åkte från huset vid 11.30- 12 någonting och var hemma vid 18. Weei. Men, till skillnad från de andra dagarna, har vi lyckats göra allt som vi skulle! Har bara blivit bortskickade innan, det fanns alltid någonting mer som behövdes och bla bla bla. Så idag har jag och Nikki lyckats hämta min körkorts översättning, fixat mitt bankkort, 18+ kort och IRD- tax grej. Bara det tog inte 6 timmar, vi lyckades hinna med veckans mat handling och Nikki gjorde lite andra roliga bank ärenden. Sådana grejer tycks alltid gå fel?
Vi kom till banken och man skulle ha bevis för sin adress, vilket skulle vara mitt "Offer of placement" papper där adressen står och det står att jag är anställd, men det vill einte damen bakom skrivbordet gå med på. Det tog ungefär en halvtimma innan det var okej. Då hade Nikki ringt Au pair link, som hade ringt nån bank snubbe, som hade ringt vår bank brud, som sen gick med på att allt var som det skulle. Ha. Ha. Och så var hon väldigt butter och jobbig till en början, men sen när hon fick klart för sig att allt var som de skulle så blev hon jätte trevlig. Antar att det är fint att folk kan ändra sig. Typ. Hon var snäll sen i alla fall!
Och Au pair link sa att de aldrig hade haft nåt problem med det innan. He. Hi. Ha.
Men nu weinar jag bara, det gick bra och vi fick gjort allt vi skulle! Smiley-face!
 
Sen gick jag ut och sprang! Huuuuuur skönt som helst! Hade inte gjort det på över en och en halv vecka, benen var typ 10 meter framför kroppen. Awesome!
 
Sen har vi ätit och Phil visade mig massa Nya Zeeländska grejer och videos, och han kollade i en bok som vi fått från Kiwiexperience där det står lite Maori ord och Nya Zeeländska uttryck. Så han strök och skrev till grejer, haha, var jätte kul! Så nu ska jag lära mig alla han tyckte var bra, sen kommer jag vara coolast på stan! Sweet as, bro!
 
Hade velat visa bilder på det, men jag har inet riktigt haft tid att klura på kameran och det... Och så vill jag renovera min blogg. Hade tänkt göra det idag men det blev ju inte direkt så mycket tid över... Satsar på söndag! 
Imorgon ska jag och några brudar bege oss till Deveport. To be continued... 

Ännu en rubrik

Publicerad 2012-08-01 14:08:15 i Allmänt,

Har vart på bio nu, såg Magic Mike. Handlade om manliga strippor, haha! Den var rätt bra, om inte annat så var det snygga killar...
Vi var ungefär 25-30 Au pairer där, så det var riktigt kul att träffa nytt folk! Pratade mycket med två av de, en från Österrike och en från Norge, så vi ska antagligen hitta på något i helgen (shopping shopping shopping shopping)!
Allt är awesome!
Det enda som är något negativt är att klockan i Nya Zeeland just nu är 00:04 och jag ska gå upp 06:30. Hmm. What to do?
Sover ändå inte ordentligt här än. Börjar bli bättre dock, vaknade runt 05:30 inatt men kunde somna om. Är lite uppe i varv nu. Allt är så bra med familjen, jag har börjat träffa nya vänner, och allt är awesome!
Så nu ska jag läsa lite, inse hur trött jag är, vara ännu tröttare imorn, och sova hur länge jag vill på fredag för då är jag ledig!
Awesome!

Om

Min profilbild

Frida Andersson

Hej hej hej hej! Hej! Jag är en 19-årig tjej från Sverige som vanligtvis bor i lilla Frillesås, men för tillfället befinner jag mig i Auckland, Nya Zeeland. Här skriver jag om min vardag som Au pair då jag tar hand om två pojkar på 3 och 5 år, och allmänt om hur det är att leva på andra sidan jorden! Enjoy.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela