fridainnz.blogg.se

Gådagen

Publicerad 2012-10-31 22:43:43 i Allmänt,

Hej hopp!
Fick inte gjort något inlägg igår, så det tar vi nu istället.
 
Happy Halloween i efterskott!
Känns så himla konstigt med Halloween när det är soligt och ljust, helt fel stämning?
Såg några barn som gick "bus eller godis", men inte många, verkar inte vara så stort här, ser inga pumpor eller någonting sånt. Hermione gjorde det inte, de brukar inte fira det här. Minns när jag gjorde det för tusen år sedan, man fick ju ihop så sjukt mycket godis? Omnomnom. Hade ju vart perfekta ursäkten om Hermione gick, jag hade ju kunnat ha en liten påse med då, hade vart perfekt!
 
Igår så träffade jag en tysk som också bor här i norr, Anne hette hon (och heter antagligen fortfarande). Gjorde ett inlägg i en av facebook grupperna och skrev att jag nyss flyttat hit, och hux flux så ska man träffa tusen människor, haha! Så hon svarade på det, vi träffades igår vid Takapuna. Hon var trevlig!
Världen är ju ganska liten ändå, visar sig att hon också ska till Taupo samma helg som mig (helgen den 17:e November), har köpt ett fallskärms erbjudande samma som Finja och Christian ska göra där, och sen träffar jag henne på kvällen med?
Philippa sa att hon skulle på en "Couch surfing" träff och hade vart där två gånger innan, så jag hängde på. Detta var på en bar inne i stan, couch surfing innebär att man får bo gratis hos någon, ofta får man städa eller göra något annat litet om jag förstod det hela rätt. Så någon lånar ut sov plats till främlingar, och dessa främlingar sover hos främlingar och reser runt på detta sätt. Hahahahaha, Google is your friend, kolla upp det om ni inte gillar min grymma förklaring!
Men där var allt möjligt folk, inte bara au pairer och tyskar, så det var trevligt. Och man fick en gratis drink, mohaha! Fast jag tog bara en Cola...
Och så träffade jag ju Anne där igen!
 
Snart så ska jag träffa en svensk som bor gång avstånd från mig, ska bli kul! Linnea heter hon, hade vart så grymt att träffa någon som man bara kan gå till när man vill!
 
Det var allt. Återkommer ikväll. Kanske. Förhoppningsvis. Möjligtvis.
Peace

Sooool!

Publicerad 2012-10-30 08:04:01 i Allmänt,

Hej hopp!
Allt är bra här på andra sidan jorden.
Gick ner till havet för att ta mig ett dopp innan idag under pausen, vattnet var kallt men det var så otroligt skönt! Låg och stekte en liten stund i solen också, inte helt fel! Känns så sjukt att det är November på torsdag? Stämmer ju inte någonstans...
Idag har jag varit effektiv! Körde Hermione till skolan, gjorde ett berg med tvätt, bakade bröd, badade och solade, och så har jag BOKAT FLYGBILJETTER TILL LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINN! Aaaaaaah! Så himla sjukt cp underbart! Ska bli så roligt! :D Det äger!
 
Annars så hade gick Hermione till ett "Halloween party" idag på Brownies, hon var häxa med mantel, häxhatt, handskar med superlånga gröna glittrande "naglar" och stora löständer, hon såg ju inte klok ut, men söt, hahaha! Får tyvärr inte lägga upp bilder på henne heller, så ni får se när jag kommer hem.
 
Och jag har gjort svenska köttbullar! Dock utan riktigt rätt kryddor och lingonsylt, men det smakade gott ändå, och familjen gillade det.
 
Har fått kontakt med några andra au pairer som bor här i närheten också, så jag har lunch möten lite här och där just nu, haha! Hade vart så kul att lära känna någon med gångavstånd, speciellt nu när jag inte har bil.
 
Här kommer en bild från stranden jag var på (Rothesay bay, typ 10 minuter gångavstånd, den närmaste riktiga stranden);
Mmmmmmh!
 
Massa kramar och pussar och kärlek och regnbågar och kakor till er allihop!
Peace

Flygning + Waiheke

Publicerad 2012-10-29 00:10:27 i Allmänt,

Hej igen!

Har haft en riktigt bra helg med sol, bad och flygning!
Började i lördags med att gå up tiiiiiidigt för att åka till platsen där alla flygplanen var, sähär såg vårat ut:
Så vi var fyra personer i detta lilla plan, jag, Finja, hennes tolv åriga "barn" Declan och Christian.
Det var så himla fräckt att se allting från luften!
Vi flög över stränderna i väst, Piha, Bethells och Karekare, över staden och runt Skytower, längst med kusten i norr, och sen var det tillbaka till flygplatsen. Det hela tog ungefär en timma, var cooooolt!
Hade på oss hörlurar/ hörselskydd med mikrofon, såg riktigt proffsiga ut, hehe.
 
 
Sen åkte vi till Devonport för att ta färjan till Waiheke, tog bara en halvtimma så det är inte långt bort. Var jag, Finja CHristian och en annan tysk som heter Klara, hon var med till Tauranga också.
Där ligger det, den är faktkst rätt så stor!
Så när vi kom dit så gick vi till en liten marknad, fanns en sjukt fin väska där men det var för dyr, snyft.. Haha, sen åkte vi till vårt hostel, checkade in och lade oss på stranden, för det var sooooool och jätte fint väder!
Så vi låg och sola (jag somnade..) och badade, sen åkte jag och Finja och handlade, efter det gjorde vi pasta sallad med virlöksbröd och drack vin, inte helt fel! Och så hade vi glass till efterrätt, så himla bra var det! Så vi bara var på vårt hostel och tog det riktigt lungt, delade rum med fyra andra tyskar, så runt 11-12 tiden på natten så gick vi och två av tyskarna och badade, haha, var roligt!
Sen på söndagen hyrde jag, Finja och Christian cyklar och tog oss runt ön lite, kollade på några stränder. Cyklarna sög, men det var fint ändå.
Kändes verkligen som att man var på semester där, så himla lungt ställe, hände inte direkt jätt emycket där, haha. Och så var det så himla vackert!
Sen blev det färjan hem, var så sjukt trötta på vägen hem, haha. Så det var skönt att komma hem igen.
 
Denna stranden låg typ 3 minuter från vårt hostel, så himla ÄGIIIGT!
Vi cyklade från Matiatia där färjan kom, till Oneroa som var en liten "stad" (by, några mysiga affärer), sen till Plm beach (uppförsbacke hej!), till Surfdale, Blackpool och sen till Matiatia igen. Vi bodde mer åt vänster, syns inte här, men Onetangi hette det i alla fall.
 
Så var en toppen helg, hoppas att ni har det bra där hemma!
 
 

Mysig dag!

Publicerad 2012-10-26 09:45:12 i Allmänt,

Goder afton!
 
Idag har varit en bra dag.
På denna bra dagen hände det här:
Jag gick upp tidigt trots min lediga morgon, strök en sväng.
Efter det så tog jag den tio minuter sena bussen till Auckland city.
Där träffade jag Jasmin.
Vi hade det mysigt och gorde inget speciellt.
Sen åkte jag tillbaka med bussen som var tio minuter sen igen.
Väl hemma igen förberedde jag pizza och gjorde något mer som jag glömt.
Sen åkte jag och hämtade Hermione.
Hon lekte på lekplatsen i en timma innan vi åkte hem.
Sen bakade vi och åt pizza. 
Nu har jag en lugn kväll.
Imorgon ska jag flyga flyplan över Auckland som Christian ska köra!
Han är nyutbildad pilot.
Imorgon ska jag även till Waiheke island. 
Ska sova över där på ett hostel.
Kommer hem på söndag.
 
Här är kakan:
 
Jag önskar eder alla en trevlig helg!

New Zealand got talent

Publicerad 2012-10-25 11:44:11 i Allmänt,

 
Här har då alltså jag varit idag, på New Zealand got talent. Precis som i Sverige och USA och Tyskland och alla andra länder som har ett program med "talang" i namnet, fast jag tror att det var mindre, kändes litet i alla fall. Kanske ser större ut på dumburken?
Hur som helst, Philippa skulle gå och så fanns det en (gratis!) biljett över så jag hängde på, var rätt kul att se hur de gjorde. Man fick applådera några gånger innan det ens börjat bara för att de ville filma det, gjorde till och med stående ovationer, inte alls fejk, haha, och så var det omtagningar och allting! Och en var det komiker gick runt på scenen och underhöll publiken när de plockade fram grejer och flummde runt. Satt där länge, vid 19 satt vi i stolarna och det var klart vid 22 någonting tror jag, för fem artister. Men det var kul ändå, var semi final om jag fattade det hela rätt så de var duktiga!
Kul att se hur det verkligen funkar när de spelar in.
 
Annars idag har jag varit med Philippa i ett shopping centerm, utan att köpa någonting!
Och så har jag jobbat.
 
Det var allt.
Peace

Så här ska en paus vara!

Publicerad 2012-10-24 02:43:06 i Allmänt,

Lämnade Hermione vid skolan runt 8.00 idag som vanligt, sen åkte jag efter Philippa till Northcote för att bada i deras spa kar!
De har en stor svart jeep, men efter ett tag i rusnings trafik så var det flera bilar emellan oss och jag följde efter en annan svart jeep en liten stund, haha! Den körde in på en bensinmack och jag körde efter, och så märkte jag att det inte var Philippa... Tur att jag har karta och äger på orientering och sånt! Hittade faktiskt själv, duuuuuktigt.
 
Sen var jag hemma igen vid 12.30 då det blev lite förberedande av mat, nu sitter jag på altanen och myser i solen, det är så himla ägigt sjukt underbart väder! Är det så här imorgon ska jag lägga mig på stranden och sola och bada!
 
På bilden ovan bilden ovan ser ni Anna (en till tysk), mig och Philippa i karet, mmmmmh.
På bilden ovan ser ni en nöjd tjej med solskyddsfaktor 30.
 
Ikväll ska jag träffa Merle och Finja och planera syd ön resan lite, niiiice!
 
Pussen kramen!

Resan norrut!

Publicerad 2012-10-23 08:54:41 i Allmänt,

Hej igen, det var inte igår.
Mer en vecka sen, börjar med att be om ursäkt för det dåliga bloggandet!
Hade en okej vecka, fick sån sjuk hemlängtan bara! Är så konstigt med pauserna mitt på dagen, visste inte vad jag skulle göra så gick mest runt hemma själv och var deppig. Så var det väl antagligen allt med att vara i ett helt nytt husigen och att behöva lära sig nya rutiner och regler. Men det blir nog bättre, är ju bra så länge som jag gör något liksom, var ingen fara i helgen.
 
Så, i helgen har vi rest! Var röd dag igår så hade en extra dag ledigt. I fredags kväll var jag med Merle och Philippa, åt pannkakor och kollade på "Crazy stupid love", riktigt bra film för övrigt! Så var en riktigt mysig kväll, sen sov jag hos Merle.
 
Såhär såg resan ut ungefär! En liten lagom rutt på över 700 km.
 
Klockan ringde 5 på lördag morgonen, inte alls jobbigt att gå upp då... Sen åkte vi bil, och åkte bil och åkte bil. Åt frukost vid nio på en strand som heter Baylys beach, var fin, stannade sen vid Waipoua Kauri Forest, en skog med giganstiska kauri träd,  och 90 miles beach. Sen på eftermiddagen kom vi fram till Cape Reigna som är det nordligaste stället på hela Nya Zeeland. Sen åkte vi till ett ställe där det var öken/ stora sanddyner, solen gick ner och vi åkte tillbaka till 90 miles beach där vårt hostel var.
 
Baylys beach.
Ett fint ställe.
90 miles beach.
Cape Reigna.
Öken (typ)!
 
På söndagen åkte vi mot Bay of Islands, där planen var att åka en båttur då man också kunde simma med definer. Detta blev dock inte av för att vädret var så himla dåligt... Så vi åkte till Russel istället och gick runt där, och gick runt i Paihia som var där vi bodde. På vägen dit stannade vi också på en choklad fabrik, var inte så stor men man fick gratis prover, omnom! Tog det bara lugnt på kvällen.
 
Lite utsikt från en kulle på Russel, inte världens bästa kort kanske.
Den äldsta puben i Nya Zeeland, det kan ju vara lite kul tänker man, så är den från 1976?! Hahahaha! Tydligen den älsta lagliga eller något i den stilen.
Polisen har fullt upp i Russel.

Igår så red vi i typ 5,5 timma, inklusive lunch paus. Blev något besvikna på det, vi baar skrittade hela tiden och fanns inte ens mycket att kolla på... fick bara väldigt ont i rumpen.
Sen åkte vi hemmåt!
 
Jag fick den fina indian-hästen, wihoo! 
 
Det var helgen väldigt kort, var helt okej, inga riktiga "wow-ställen", men kul ändå!
 
Hoppas att allt är bra där hemma!
Pussar
 
 

Da crib

Publicerad 2012-10-16 00:11:29 i Allmänt,

Så här kan ett hus se ut om man bor vid Murrays bay i Nya Zeeland:
Jag klagar inte om man säger så, hehe.
Mitt lite spartanska rum, garderob, säng och skrivbord i princip, allt man behöver!
Nu får ni kolla noga, kan det möjligtvis vara havet som kikar fram i till vänster bland träden? Ja det är deeeeet!!!
Tog en promenad till stranden, helt okej utsikt på vägen dit.
Vet inte ens om de kallar det här strand, är väldugt mycket stenar, tror inte de brukar bada här, speciellt inte eftersom det finns sandstränder till höger och vänster och upp och ner och överallt. Men hit kommer man i alla fall efter typ fem minuters promenad, knappt det.
 
Det var det det!
Husen här är så sjukt fina. Åkte en sväng med Veronica och Hermione igår för att kolla på lite saker runt omkring, såg två stränder med lite mysiga caféer och sånt, fint var det! Tänkte inte på att ta med kameran, men lär ju hamna där igen så det är nemas problemas.
 
Första jobb dagen gick bra!
Dagarna här ser ut ungefär såhär:
07.45 kör Hermione till skolan.
08.30 hemma igen, stryker, tar undan från frukosten, förbereder lite för middagen typ skalar morötter och sånt, och tvätt om det behövs.
14.30 kör hemifrån för att hämta Hermione som slutar skolan 15.
15.30 hemma igen.
Jobb dagen slutar antingen 16.30 när Veronica kommer hem, eller som idag när Hermione har någon bak aktivitet vid 18.30, jag ska göra maten och Veronica skulle göra lite ärenden.
Måndag-Fredag
 
Så det är rätt så slappt, gillar pausen mitt på dagen, har ju gott om tid. Ska göra lasagne idag, hoppas att det blir bra och inte bränt, hehe.
Så så såg det ut igår, lekte med Hermione när hon kom hem, vi spelade spel och gick till stranden.
Och det gick bra att köra, jag hittade hem och allt. Det enda som är är att jag kör en manuell bil här... Växla med vänster har ju gått väldigt bra måste jag ju säga, men det här med dragläget är väl sådär ibland. Tänkte att det här går ju jätte bra så fick jag kärringstopp en gång efter att ha stannat vid ett rödljus. Försökte igen. Och igen. Och fjärde gången gick det hahaha! Stackarn som var efter mig.
 
De har bara modem här, tänkte göra ett inlägg igår kväll men då var det upptaget av först Jeff och sedan Veronica. Så det är väl bäst om jag gör det under pausen insåg jag.
 
Kramar!

Heeeelt slut

Publicerad 2012-10-14 08:34:33 i Allmänt,

Då sitter jag och skriver i mitt nya hem!
 
Allt har gått bra, har precis packat upp alla mina grejer. Vädret kunde ha varit bättre dock, fick inte gått och kollat runt idag, satsar på imorgon istället. Kom hit vid 15-tiden någonting, var med Hermione och lekte, den 7-åriga flickan alltså. Veronica har varit och jobbat nu på eftermiddagen/kvällen så det har varit jag, Hermione och Jeff hemma. Och kaninen. Så lekte med Hermione en stund, åt, packade upp alla mina saker, och nu sitter jag här!
 
Så imorgon börjar allvaret. Veronica ska köra till skolan och så ska jag åka med och kolla hur det funkar, sen ska jag hämta henne själv på eftermiddagen, hoppas att jag hittar... Får väl köpa mig en ny karta. Så är lite nervös inför imorgon, men det ska nog gå finemang!
Hermione är jätte söt, lekte kurragömma en stund, jag har ju typ glömt bort hur man gör efter att pojkarna alltid säger innan var de ska gömma sig, haha!
 
Nu är jag så trött så jag vet inte vad, ska lägga mig i sängen och kolla film snart och sooooova.
 
Ska gå runt och ta kort och så imorgon när Hermione är i skolan så ni får se hur det ser ut!
 
Pusssssss

Packat och klart!

Publicerad 2012-10-13 12:03:47 i Allmänt,

Då är allt som kan nerpackat i resväskan, plus min nya träningsväska. Och lite grejer i min vanliga väska, hehe. Får se hur många väskor det blir när jag är påväg hem. ;)
 
Känns ingenting just nu, är varken glad eller ledsen över att åka. Ska jag vara helt ärlig så är det enda jag egentligen längtar till pianot. Men det kommer bli bra, det är så många tjejer som är lediga mitt på dagen också så det kommer bli kul!
Ska komma igång med gymmet, spara pengar och kaaanske börja godis/kak-löfte. Förhoppningsvis.
Så det är ju lite som nyår det här, med massa fina löften och en nystart! Tredje gången gillt.
Ska antagligen träffa Merle i veckan också bara för att prata, planera och drömma om Australien, aaaaaaah!
 
Hade en riktigt bra kväll igår, tiden gick så himla fort och jag blev aldrig trött.
Så jag och Anna sov hos Philippa, imorse åt vi frukost och kollade på TV, kollade på mer TV för regnet vräkte ner och det blåste så mycket så man knappt hörde vad de sa i dumburken. Sen blev det bättre och vi begav oss till centrum där det är "Indien festival" för tillfället. Så de hade massa mat, dans uppträdanden, och lite allt möjligt annat. Var mysigt, älskar alla kläder med fina mönster och glada färger, och smyckena!
Har börjat gilla indisk mat mer och mer här, har i princip aldrig ätit på en indisk restaurang hemma i Sverige, men det är så gott! Fast jag gillar ju inte stark mat, så hälften av alla maträtter försvinner ju, men resten är gott! ;) Naan bröd måste ju vara det bästa som finns.
 
Gänget från igår, jag och tyskarna återigen! Nina, Philippa, Anna, jag och Merle. :)
Man måste ju bara älska killarnas kläder med en typ kjol på magen? Haha!
 
Har vart en bra slapp dag.
Nu ska jag krypa ner i min värme-filt mysiga säng för sista gången och kolla på film.
Imorgon blir det bilder på nya huset!
 
Pussar

Nu äre partyyyyy!

Publicerad 2012-10-12 08:03:11 i Allmänt,

Nu drar jag och min super coola party hatt ut på fest, wihoooooo!
 
 
Så hittade jag ju lite andra fina bilder;
 
Miss you b-ruden <3
 
Ännu ett onödigt inläggg pga en något uttråkad människa, pussen och kramen!
 
 

dnwjdhdjkfhlew

Publicerad 2012-10-12 06:55:38 i Allmänt,

Hej hej igen!
Ledsen för den dåliga uppdateringen, har varit kaos med allting.
 
Men så här ser det ut:
På söndag klockan 13 flyttar jag till den nya familjen, börjar jobba på måndag.
Jag kommer inte att behöva betala någon avgift till Au pair link om jag går ur de och alla försäkringar och liknande fungerar som det gjorde innan.
Så det är ju bra!
 
Idag har jag läst ut sista delen av "Hungerspelen" (grymt bra böcker), fixat lite inför flytten och flummat runt i huset. Ikväll är det utgång som gäller, imorgon någon liten trip norr, sen på kvällen blir det packning. Sen flytt på söndag.
 
Det var allt.
Tack och hej!
 

Daaaaa Familia

Publicerad 2012-10-09 11:10:22 i Allmänt,

Var då alltså hos familjen idag och pratade med de, mest mamman. Tycker att de verkar bra, gillade de. Tjejen verkade jätte söt!
Så imorgon ska jag ringa Au pair link och kolla hur allt funkar. Jobbar bara till 13 också, så det är skönt!
 
Känns konstigt just nu. Funkar allt så flyttar jag antagligen dit redan på lördag, inte alls lång tid kvar. Känns som att allt händer så plötsligt, fast jag har gått och väntat på det här i 3 veckor.
Det är ju jätte skönt att de vekrar bra och att allt löser sig, men det känns inte jätte skönt. Det känns mest jobbigt. Behöva flytta till ännu ett nytt hus med nya människor, i ett nytt område och behöva lära sig nya rutiner och regler. Känner mig inte direkt entusiastisk just nu, men det går väl över.
De hade ett piano i alla fall! Tjejen spelade, mamman kan spela och mormorn var tydligen väldigt bra. Längtar till det, haha.
 
Nej nu ska jag sova, vi höres.

Nervös? Ja tack.

Publicerad 2012-10-09 01:35:02 i Allmänt,

Ska träffa familjen ikväll, de som bor i norr som Philippa hade varit hos en vecka. Börjar bli nervös nu. Har kollat upp vägen och skrivit upp lite frågor, får se hur det blir, hoppas hoppas hoppas att det funkar och att allt löser sig så man inte behöver tänka på detta längre. Sen kan jag ta Australien och alla planer på det efteråt, i lugn och ro. Ångrar jag mig (skulle inte tro det) så kan jag ju alltid söka en ny familj och jobba här ett halvår till.
En sak i taget bara.
 
Här har jag gjort en liten fin karta till er! De gula pilarna är där jag bor för tillfället och förhoppningsvis kommer att bo. Precis vid havet bor de, vid massa stränder!
Den röda cirkeln är Nortcote, där bor Philippa och Merle bor, Finja bor typ 5 minuter därifrån.
 
Igår kom Hege hit och vi bakade och kollade på film, Australia, haha, och satt och pratade skit.
Skulle göra dessa cupcakes, såhär blev resultatet;
Nästan lika fina?
Pffffffffff HAHAHAHA!
Papperformar utan en muffinsplåt --> utsmetade platta muffinsar. Med lös glasyr. Utan färska jordgubbar. Hahaha!
 
Pratade med Nikki igår förresten, hon sa att Au pair link sagt till henne att inte säga något till mig innan, jag blir så sjukt trött på de?!
De suger.
 
Okej, pussar och kramar, hoppas att allt är bra hemma!
Önska mig lycka till!

Ny familj förhoppningsvis

Publicerad 2012-10-07 06:36:07 i Allmänt,

Pratade precis med Veronica, henne som Philippa berättade om. Ska åka och träffa henne och familjen på tisdag redan! Var i princip allt vi pratade om på telefonen, var inte ett långt samtal. Hon frågade hur situationen var, jag sa att jag är anställd här till nästa onsdag och vill börja jobba så snart som möjligt, sen frågade hon om jag kunde komma och träfffa de, och så hux flux hade vi bestämt tisdag och sen var det tack och hej, ses snart! Haha, lite roligt samtal!
Ringde henne först och spelade in ett meddelande till hennes telefonsvarare, sen skickade jag ett mejl, sen pratade vi nyss.
 
Har också gjort en profil på Au pair world idag, så jag kan komma igång där med, men hoppas verkligen på denna familjen! De bor i norr som alla mina älsklingar, en bit ifrån bara, typ 15 minuter tror jag, men det är ju en klar förbättring från nu. Om jag fattade allt rätt från Philippa så har de en dotter på 7 år (tror jag), är ju rätt skönt att hon har vart där och gillar de, känns bra!
 
Så nu håller vi tummarna till på tisdag, och ska skriva ner frågor till de. Hade vart så skönt om det hade funkat och allt hade gått bra. Och hoppas på att det inte kostar allt för mycket att gå ur Au pair link, får nog svar på det från Danielle imorgon, vet inte om jag kommer vilja öppna mejlet... 
 
Hörs snart igen antagligen!
 

Allt händer av en anledning?

Publicerad 2012-10-06 12:54:00 i Allmänt,

Är så himla glad just nu!
Igår var vi ute för att fira Finjas födelsedag, då pratade Philippa med mig och sa att hon visste en familj som behövde en Au pair till december, så fort som möjligt. Hon har vart där och jobbat denna veckan för att hennes familj var bortresta (eller något sånt).
Så, idag när jag var med Merle och Finja så pratade de om när de skulle åka till Australien i Januari, dock inte samtidigt, och hur de skulle lösa det. Då börjar det gå upp för mig att det kan ju jag med göra nu!!
Jag kan ju jobba hos den här familjen till december, gå på festival, åka runt på sydön och sen åka till Australien!!!!
Så jag säger det, och Merle blir jätte glad och tycker att det hade ägt! Åka längst hela östkusten, jobba under tiden och bo på hostel. Hur grymt hade inte det varit!
 
Är för tillfället helt euforisk och tänker inte på allt det krångliga, som att det är mycket krångligare än att bo i en familj och att det säkert kan vara svårt att hitta jobb, men ändå!
Det hade ägt.
Punkt.
 
Party bussen! Från vänster; Merle, Philippa, jag, Finja och Christian
Jag och födelsedagsbarnet <3
Klänningen passade ju till och med!
 
Så gårdagen var fullbokad, började med sishi i stan med Jasmin och en till svensk tjej, Linda hette hon. Sen visste vi inte vad vi skulle göra, så jag frågade om de vart på konstmuseet, vilket de inte hade vart men ville till. Hehe, fjärde gången jag är där kanske?
Sen var det hem, duscha, åka, festa!
Så söta var de, mina tyskar, ville lära sig massa svenska grejer! Philippa lärde sig typ början av helan går, ska ha svenska lektion med henne nästa gång vi ses, haha!
 
Jag sov hos Merle, idag har varit en riktig latdag med henne och Philippa!
Vi åkte till ett shoppingcenter, jag köpte bara sånt jag behövde, är stolt.
Sen var jag med Philippa, slappade på hennes rum och kollade på film. Sen kom Merle igen, vi gjorde pannkakor och kollade lite mer film, och pratade om Australien!
 
Så har haft en bra helg!
Imorgon gäller det att ordna med familjer och dylikt.
 
Puss

Handboll here I come.

Publicerad 2012-10-04 06:59:11 i Allmänt,

Ska åka. Snart. Ska bara sitta här och göra ingenting ett tag först. Bara liiiiite till.
 
Ska åka och köpa choklad först, fick inte gjort det innan idag.
Då lär väl alla lata människor bli nöjda.
Kommer en tjej i full träningsmundering, "Jag borde också göra det" kanske de tänker då med dåligt samvete.
Så går jag direkt till chokladen, "Puuuuuuuuuuuuh" säger de då.
 
 
Ha en bra dag!

Offdag

Publicerad 2012-10-04 00:39:19 i Allmänt,

Idag är en typisk offdag.
Började igår när jag pratade med Karin om hur värdelösa Au pair link är och hur mycket enklare det varit om man åkt hit utan de, så då blev jag butter på det.
Sen ligger thepiratebay och tankafetast nere så jag kunde inte ladda ner film.
Sen pratade jag med André, vilket var väldigt bra! <3 Fick laddat ner en film med hans hjälp, men det funkade inte när jag skulle kolla på den igår kväll.. 
 
Ikväll ska jag spela handboll vilket jag verkligen inte känner för, men kommer göra ändå. Kommer ha kul när jag väl är där antar jag.
Har precis skypat med Josefine i över tre timmar, vilket också var väldigt bra såklart! <3
 
Börjar bli rejält trött på Au pair link som bara suger? Finns en hemsida som heter Au pair world där jag ska skriva upp mig om jag inte hört något nytt till helgen, där man kan hitta familjer själv. En tjej i helgen hade bytt familj och gjort det genom den sidan, hon hade hittat en ny familj på fyra dagar.
Kul att jag är här via Au pair link tänkte jag då. Trodde ju att det var i sånna här situationer det skulle vara skönt att ha de, men inser ju mer och mer att det bara suger och hade vart mycket enklare om jag gjort allt själv.
 
Nu har jag gnällt nog för idag, nu blir det choklad köp!
 
 
Peace!
 
 
 

Lataste veckan hittills

Publicerad 2012-10-02 08:22:55 i Allmänt,

Jaha, så idag fick jag ledigt mellan 9-14, och jag kommer inte behöva börja jobba innan 13 varken imorgon eller på torsdag, hur grymt är inte det? Så det är sovmorgon som gäller! Ska Skypa men det blir ändå att sova längre än till 6.40, mmmmmmmm!!! :D
Så allt är frid och fröjd, har varit en bra dag, fick bytt jeansen efter att ha kört runt och letat efter köpcentret, som faktiskt är stort och bara 10 minuter härifrån, kanske hamnar där igen snart..
 
Är klar med allt jag skulle gjort idag, har "att göra" listor lite överallt. Så nu blir det att slappa på hög nivå! Ska kanske måla en stund, var ett tag sen nu, har ett porträtt jag ska göra klart. Eller så kanske jag fastnar framför Tv:n, eller en film, inte helt fel det heller. Har ni några bra filmtips är det bara att skriva!
 
En bra sak när grabbarna sitter och ritar är ju att jag också kan göra det, win! Målade av dessa från en målar bok de har, så söta! Kan ju alltid färglägga de ikväll, haha.
Är inte en gris till höger som André trodde, det är en flodhäst... Och en dinosaurie. ;)
 
Det var allt från mig, nu vet ni mer onödigt härifrån!
Pussar och kramar <3
 
 
 

Jeans har något emot mig?

Publicerad 2012-10-01 23:43:17 i Allmänt,

Nu har 3 par jeans gått sönder för mig på 2 månader, vad är deras problem?
 
 
Här är två av de, de till vänster är de nya som jag har använt en gång, ska åpka och byta de nu. De andra är sönder mellan benen, och de tredje är ju sönder på bältes grejerna.
Så hittade jag ju ett nytt billigt par som såg ungeäfr likadana ut, och så är de med sönder nu. Men men, lär ju inte vara något problem direkt.
 
Har fått en rast nu, från 9-13, för att Reuben ska göra blodprov och Phil kunde ta ledigt och komma dit, så jag behövde inte följa med, skönt!
Så ska åka byta byxor.
Och har Skypat med André. <3
 
Pussar!

Tauranga/ Mount Maunganui

Publicerad 2012-10-01 09:49:33 i Allmänt,

Så här har min helg vart:
 

Helt okej med andra ord!
 
Bryr mig inte om vädret så himla mycket, men har längtat efter sommaren så himla mycket, och så var det verkligen sommarväder i Tauranga! Hade ju inte med mig några shorts såklart, bara mina cykelbyxor som jag hade tänkt sova i, men hade på mig de ändå, väääldigt snyggt!
Vi blev 9 personer, jag, en engelsman och massa tyskar. Kände bara Finja och Merle sen innan, men det var jätte kul!
 
Vi var fem som åkte hemifrån runt 8 på lördag morgonen, tog väl 2,5-3 timmar att komma fram. När vi väl hade checkat in så lånade vi cyklarna från vandrarhemmet och tog en cykeltur runt en sjö. Var ju bara det att det var så lågt vatten att det inte var någon sjö.. Men men! 
Resten av gruppen kom vid 16 då hade vi handlat till middag och frukost, sen gick vi uppför Mount Maunganui (hatar namnen här, så himla jobbigt att stava!). Det var solnedgång när vi kom upp till toppen, så sjukt vackert!
Efter det gjorde vi mat, och sen var det utgång och massa dans!
 
Två snygga b-rudar i grymma hjälmar!
En ler-sjö.
Tauranga på vägen upp till Mount Maunganui.
Solnedgången, var så vackert med dimman vid bergen! Blir aldrig lika fint på kort dock.
 
På söndagen började vi med att gå en tur och kolla på några vatten fall mitt ute i ingenstans, var fint.
Sen så åkte vi till STRAAAAANDEN! Jag har badat för första gången i Nya Zealand! Kallt var det, men stannade med Finja och lekte i vågorna i säkert 20 minuter ändå, var så himla underbart med solen och stranden och allting! Surfare fanns det ju med såklart.
På kvällen åkte vi lite kajak. Satt en och en i små plast kajaker, vet inte riktigt vad de kallas.
Vi åkte hem efter att ha ätit, var väl hemma vid 9 tror jag.
 
Lite vattenfall.
STRANDEEEEEN!
Har haft en himla bra helg!
Trodde att jag skulle ha träningsvärk idag efter cykling, gå uppför berg, dansa, gå ännu mer vid vattenfallen och paddla, stackars min kropp! Men det har vart okej, gick till och med ut och joggade idag.
 
Idag har varit helt okej, har så sjukt svårt at gå upp ur sängen på morgonen bara, motivationen är inte på topp. Ska ställa klockan så jag kan snooza i typ en timme, det kan ju hjälpa.
Läste ut Hungerspelen igår också, kan ju hjälpa mot tröttheten att inte ha något att läsa till tolv på kvällarna, hehe. Hur som helst så var den jätte bra!
 
Hoppas att allt är bra där hemma! Pussar <3
 

Om

Min profilbild

Frida Andersson

Hej hej hej hej! Hej! Jag är en 19-årig tjej från Sverige som vanligtvis bor i lilla Frillesås, men för tillfället befinner jag mig i Auckland, Nya Zeeland. Här skriver jag om min vardag som Au pair då jag tar hand om två pojkar på 3 och 5 år, och allmänt om hur det är att leva på andra sidan jorden! Enjoy.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela