fridainnz.blogg.se

Fullt ös medvetslös

Publicerad 2012-09-28 10:07:18 i Allmänt,

Har varit så himla effektiv idag så jag är ju riktigt stolt! 
Har mejlat familjen och Charlotte, shoppat (grejer som jag behövde däribland ett par jeans, för nu är båda mina blåa sönder...), ringt Finja, planerat och packat lite inför imorgon, postat brev till Au pair link, osv. osv.
Så det har gått bra!
Ringde till Mel som Merle hade pratat med, var för långsam tyvärr, hon hade anställt en nanny för hon trodde inte jag var intresserad, får vara snabbare nästa gång! Så det är två familjer nu, Rotorua och Queenstown. Hoppas att jag får fler nästa vecka, ingen av de är så himla lockande. Ska kanske gå med i Au pair world också.... Om jag orkar, hehe.
 
Sak bli så himla kul i helgen!
Vi ska gå någon fin promenad grej, bada, paddla kajak, kolla in massa fina strände, och övernatta på motell, tror at det kommer äga!
Är tvungen att ställa klockan på 6 dock... Men sova kan jag göra när jag är pensionär! Alternativt hemma och arbetslös.
 
Hörs på söndag när jag kommit hem från trippen, kameran är nedpackad och full laddad!
Pussar
 

Nu är det slut för idag, klapp klapp

Publicerad 2012-09-27 09:38:25 i Allmänt,

Eller har ju vart det ganska länge faktiskt, men ändå.
 
Nu är det helg igen! Jag är friiiiiiiii!
Imorgon ska jag sova länge, ända till tio för då är det skype med mamma. Sen ska jag ordna upp lite i allting och inte göra någonting på hela dagen, vad jag vet just nu, ska faktiskt bli riktigt skönt!
På lördag ska jag med Finja, Merle och cirkus sex okända människor till Tauranga. Fick höra att de skulle dit idag av Merle som sa att jag säkert också kunde följa med, så pratade jag med Finja och nu är jag tydligen med. Knödde in mig lite lagom sådär. Vet inte ens vad man gör där, Googlade det precis och det såg trevligt ut. Ska vara där lördag till söndag i alla fall, kommer nog bli nice!
 
Har haft en okej dag idag, det går så himla mycket upp och ner! Fick rejäl hemlängtan mitt på dagen, ville bara hem och krama på alla, men sen på eftermiddagen blev det bra igen.
Har fått ett till familjeerbjudande nyss också, dessa bor i Rotorua och har tre barn. Är en liten stad några timmar härifrån, bodde 14 au pairer där.
Hoppades verkligen att de skulle bo i Wellington, men men. Så himla skönt att jag har fått två familje erbjudanden nu i alla fall!
Mejlade Charlotte igår, hon sa at det inte skulle vara några problem att hitta familjer i Auckland eller Wellington då det är de städerna där flest au pairer bor, så det ska nog lösa sig! Känner lite tids press bara, har ju 4 veckor på mig liksom, 3 nu...
 
Det här har jag för övrigt gjort idag:

Jag har ätit jordgubbar!!!!
Och jordgubbsglass, som de gjorde på jordgubbsstället, med sina egna jordgubbar!
Omnomnomnom (försöker inte alls läskas..)
 
Pussar och kramar, hoppas allt är fint där hemma!

Höga förväntningar?

Publicerad 2012-09-26 12:33:30 i Allmänt,

Hade aningen höga förväntningar på matlagningsgrejen.
Det var mycket folk, vilket är roligt såklart, men så skulle man ju laga mat i grupp och är man 5 i varje grupp finns det inte riktigt så mycket att göra för alla... Så det var som hemkunskapen i högstadiet, fast vi gjorde inget sött, bara mat.Gjorde dock goda muffins med skinka och ost, första gången jag äter muffins som inte är onyttiga, så det var kul! Och en god smoothie.
Annars så gjorde vi spagetti och köttfärssås och så fanns det ett "recept" bestående av kokat ägg och toast, inte jätte svårt att göra kanske.
Så det var väldigt basic, trodde det skulle vara lite svårare.
Hamnade inte direkt i världens bästa grupp heller, kan ju ha bidrgait något.
 
Men men, så kan det gå. Var skönt att göra någonting och komma ut ur huset ett tag.
 
Imorgon är det sista jobbdagen denna veckan, skööööönt! Har inget speciellt planerat inför helgen än, har ju vart lite kaos, men vi kör väl lite improvisation antar jag, ska börja jobba på det! Vill ha en utgång i alla fall, det är ungefär det jag vet.
 
Nu ska jag sova, ska sova så lääääääänge på fredag, det blir awesome!
 
Pussen!
 

Ett helt onödigt inlägg

Publicerad 2012-09-26 07:30:37 i Allmänt,

 
Nu bär det snart av till en matlagnings grej, ska bli kul!
Vi ska tydligen ha ett bord var, sen får man kanske ett recept och så finns det en lärare? Vet inte riktigt hur det funkar, men roligt verkar det! Au pair link har ordnat det, Hege ska också dit så jag åker tillsammans med henne.
Kommer ju antagligen äta, är ju alltid ett plus hehe...
 
Måste ju erkänna att jag äger på det här att att ta kort med camen, helt klart!
Har en ny skjorta på mig med, sen i fredags. Nej, jag behövde inte en skjorta... Men den är fin!
 
Pussar, hörs snart!

Hej

Publicerad 2012-09-25 08:27:18 i Allmänt,

Hej jag är söt!
 
Imorse ville jag inte gå ut ur sängen. Inte alls. Verkligen inte.
Men det gjorde jag ju ändå såklart, efter en rejäl snooze. Är ju lite skönt ändå att Nikki är hemma så att man inte har någon tid att passa.
Hade en bajs förmiddag. Fick hemlängtan och hela konkarongen.
Men nu mås det bra igen!
Vet inte varför men det blev bra någon gång under eftermiddagen, det är ju bra! Utan choklad!
 
Har pratat med Danielle lite idag, och har fått ett erbjudande från en familj (som de trodde att de skickat i fredags men som jag inte hade fått).
Familjen bor i Christchurch, så det får allt vara en riktigt super familj om jag ska dit. Ska bo i Auckland eller Wellington för där har jag vänner, hade ju ägt att bo hos Linn!! Vill inte börja om hela "hitta vänner" processen. Prata med Danielle om det, hon sa att jag kunde ju säga till Charlotte, som är ansvarig för omplaceringen, att jag hade föredragit (föredratt? prefered helt enkelt) att bo där. Yes sa jag och tänkte "nej jag ska bo där". Hehe. Men jag ska ju kolla in alla familjer ändå såklart!
Danielle sa inget speciellt egentilgen, jag ställde lite frågor om allting bara. Hon skulle be Charlotte ringa mig imoron och prata lite om hur allt funkar, men det är ju inte så himla komplicerat.
 
Det var nog allt tror jag.
Nu ser vi fram emot Skype med Johanna ikväll och la Familia imorgon!
Pussen

Ett kort inlägg bara

Publicerad 2012-09-24 10:27:24 i Allmänt,

Då har jag jobbat en dag till här, var ju inte så himla sugen på att gå upp ur sängen imorse.
Men det kändes ändå okej, dagarna går fort.
Fick sluta vid fem idag så tog mig en spring runda på 45 minuter, var sjukt stel i benen och extremt kissenödig, men det gick ändå! Känns så skönt efteråt så det var det helt klart värt!
 
Har 24 dollar (ca. 130 kronor) på mitt kort, behöver 20 till onsdag då jag ska på ett Au pair event sär vi ska laga mat, känns bra! Måste bli bättre på att spara helt enkelt, sluta lägga pengar på onödiga saker (chocklad gills väl ändå inte som onödigt?).
 
Pussen kramen skumbananen!

Min helg

Publicerad 2012-09-23 11:43:29 i Allmänt,

Lördag:
Sprang i botaniska trädgården en halvtimma, den kan se ut så här på vissa ställen. Jag sprand mest i skogen dock, med karta, kände mig som en orienterare!
Sen var det dags för tree adventures, som om jag ska vara helt ärlig var mer läskigt än roligt... Speciellt de på bilden ovan som jag snott från Karin var hemska!
 
Sov över hos Karin, så vi gjorde mat och kollade på film på kvällen, så himla mysigt! 
Hon ska också hitta en ny familj, så vi är ju två i alla fall. 
 
Söndag:
Efter att ha ätit frukost hos Karin så körde jag och mötte Finja, Merle och Nina. Vi gick längst med några ständer i norr, så himla fina! Och solen sken på oss så det var mysigt.
Var rätt trötta och sega allihop. Åkte hem till Merle sen och kollade på "The Holiday".
 
Har varit rätt off idag, men gårdagen ägde!
Ska ringa Danielle imorgon och fråga lite grejer om allting, förutom det är det jobb som gäller, är inte överdrivet taggad kanske meeeen det funkar.
 
Husen längst med stränderna är helt sjuka, vi bestämde att jag ska bo i ett av de. Jag hade nog kunnat leva med det tror jag!
 
Puss och godnatt!
 

Life's a bitch

Publicerad 2012-09-21 14:32:48 i Allmänt,

Jaha, för er som inte hört det så ska jag byta familj.
Detta beror på Nikki som inte känner att min personlighet matchar så bra med pojkarnas och vill anställa deras gamla nanny igen eller fortsätta ta hand om de själv.
Vilket är så himla flummigt och jag förstår ingenting. De har aldrig haft något emot att vara själva med mig och har aldrig varit ledsna när hon åkt, man behöver ju inte vara likadana för att ha kul tillsammans. Så jag förstår inte anledningen eller hur hon tänker. Ska ta ett snack om det och skälla lite lagom på henne så snart jag känner att jag kan.
Sen så har jag ju varit här i två månader, vilket är rätt lång tid för att bestämma något sånt. Känner man att det inte funkar borde man ju göra det efter ett par veckor, så jag tycker bara att hela situationen är skum. Känns som att det var praktiskt att ha mig när de flyttade. Och så har hon inte sagt ett ord om att hon inte vart nöjd innan, så jag var helt oförberedd, trodde att vi skulle prata om när jag skulle kunna börja köra bil med pojkarna. Har varit så himla nöjd med familjen och glad att jag hamnat här, och sen upptäcker man att de bara varit falska mot mig hela tiden.
 
Så så ligger det till.
Jag har anställning här i 4 veckor till, men hittar jag en familj innan så får jag gå tidigare. Så jag har väl i princip 4 veckor på mig att hitta en ny familj, som Au pair link hjälper mig med.
 
Känns bra nu, fick veta det i onsdags, det känns bättre och bättre hela tiden. Helgen är fullbokad och alla vänner jag har här har varit så himla fina och bryr sig verkligen, så det känns jätte bra! Och min kontaktperson Danielle på Au pair link har varit jätte bra hittills, och det känns verkligen som att hon bryr sig.
Känner mig också trygg med att jag kommer hitta en annan familj och att jag kommer klara det fint.
 
Så idag var jag först med Jasmin och shoppade, sen åkte vi till Takapuna beach, som var jätte fin (massa fina snäckor med, börjar få en rejäl samling nu). Jag var hemma en halvtimma och sen kom Hege och hämtade mig och så gick vi på bio och såg Madagaskar 3, kan rekommendera den, den ägde. Sen tog vi en exklusiv fika på Donken. Så har haft en bra dag!
 
Karin, en av de svenska tjejerna jag och Linn träffade i helgen, ska också byta familj och fick veta det i tisdags, så vi har ju tur i oturen att vi är två! Vi plus Elin ska ha en depp kväll imorgon efter att ha varit på någon trädklättrar grej som Au pair link ordnat. Så det ska bli nice!
 
Nu blir det gosig varm uppvärmd säng och Hungerspelen som jag fick låna av Jasmin, skulle lånat den på biblioteket men det var runt 1000 människor före mig i kön..
Pussen och kramen!
 

Här kommer bomben!

Publicerad 2012-09-18 11:31:50 i Allmänt,

Nu jävlar blir det blogginlägg!
Har ju inte vart här på ett bra tag nu. Var dålig uppdatering under flytt-veckan, tänkte att det skulle bli bättre när vi flyttat! Men sen så blev det ju inte riktigt så eftersom internet inte ville dyka upp. Men nu är det äntligen här igen!!! 
Var dålig på att svara på kommentarerna också, ville bara tacka för alla fina kommenatrer från hemlängtan inlägget! Ni är så himla fina <3
Tycker att det är så roligt att ni kommenterar så mycket som ni gör!
 
Det här har jag gjort sen senast: 
 
 
Lördag: Flyttade. Tog hand om gossebarnen hemma hos Nikkis mamma, åkte till nya huset runt 17, sen var vi äntligen här! Nikki och Phil gjorde iordning så mycket som möjligt innan vi kom.
Söndag: Skulle ha åkt till Cornwell park, men det blev inte så, så stannade bara hemma och tog det lugnt i det nya huset. Var skönt efter en så lång jobbvecka.
Måndag: Började jobba igen. Efter jobbet gick jag och Hege till ett gym som ligger här, Jetts 24. Är det billigaste alternativet, är bara ett gym, inga omklädningsrum eller så, fanns 2 toaletter med dusch. Jag ska kolla in ett gym till som ska finnas i närheten tänkte jag,
Tisdag: Jobbade. Tog det lugnt på kvällen. Blev besviken när inte internet dök upp.
Onsdag: Efter jobbet åkte jag och mötte Merle och Finja för att prata om sydön resan som vi ska göra i Januari. Ska boka flyg och hyra bil imorgon förhoppningsvis.
Torsdag: Jobbade, gjorde inget särskilt på kvällen förutom att längta till morgondagen fööööööör DÅ KOM LINN TILL MIG!!!
 
Nu kommer Linn helgen, med bilder!
 
Fredag: Hämtade henne vid 9 på flygplatsen, efter att ha varit i huset tog vi bil in till Auckland, gick runt på stan bara. Är ju inte direkt så himla mycket att se, men det ägde! Satte oss i Albert park och åt thai mat (och chocklad). På kvällen åkte vi till norr, var lite förfest hos Merle som hade fyllt år. Sen gick vi ut, hamnade på bästa stället hittills, Globe hette det. Fanns dansgolv och allt!
 

Jag bjuder på denna bild. Hade fått himla fina tutor på förfesten! Min gick tyvärr sönder... Det är jag, Linn, en tjej som heter Filippa som Merle känner och Finja.
We're sexy and we kow it

Lördag: Vi åkte in till Auckland Art Gallery, var kul att vara där med min konstmuseum kompis! Det är riktigt fint här faktiskt. 
På kvällen åkte vi till Nina, hon hade spa-kväll/middag/sak. Var vi och 6 tyskar, som pratade tyska? Så vi förstod inet så mycket. Så det var ju mindre lyckat, man undrar ju lite hur de tänker? Men Finja var också där, och Anna (as skön tjej), och så hade vi ju varann! Var inte där så länge, de badade ute bad sen, så vi åkte hem och myste och kollade film iställlet, fett värt!
Finns inga bilder från denna dag förutom på tavlor (Skäms Linn).
 
Söndag: Gick till Auckland muséet. Det var jätte fint, hann bara gå igenom en våning dock. Åkte in till stan för att träffa Elin och Karin, två svenska tjejer som Linn träffade på sin "Orientation course", jätte sköna! Vi åt indiskt och begav oss sen till Mission bay där vi köpte glass, omnom! Sen åkte vi till Mount Eden och kollade utsikten över Auckland. 
På kvällen gjorde vi egen pizza och drack vin, satt och pratade läääääänge. <3
 
 
Måndag: Vi åkte till Piha och Karekare som är två stränder på väst kusten, var mys! Fick fint väder till och med! Sen åt vi på Subway, hamnade i Cornwell park och One tree hill en liten stund, tog en sista fika och sen lämnade jag Linn på flygplatsen...
Kändes så otroligt sorgligt och ensamt att köra hem helt själv!
 

Utsikt från Lion rock på Piha.

Tack för en super fin helg! <3
 
Så min helg har ägt, ser fram emot om ungefär 6 veckor då jag ska till henne! <3
 
Idag: Idag har jag i princip varit ledig hela dagen. Nikki meddelade mig imorse att jag skulle få en paus mellan 9.30 till 13 för hon och barnen skulle träffa några vänner, sen slutade det med att de var hemma vid 15.30. Ska jag vara ärlig så var ju inte det helt fel, skönt att vara ledig! Var på botaniska trädgården, var så himla fint! Ska börja springa där är planen.
Och nu ikväll har jag suttit vid datan ungefär sen jag slutade.
För jag har INTERNEEEEEET!
 
Nu ska jag sova, vi hörs igen imorgon! Mahahaha, sjukt nöjd är jag!
 
 

I'm back!!

Publicerad 2012-09-18 02:59:36 i Allmänt,

Internet funkar ÄNTLIGEN här!! Skulle ha fått det förra tisdagen, men har vart utan internet sen förra lördagen, känns så skönt att det är här igen.
Ska göra ett mega inlägg ikväll och skriva om det jag gjort sen vi flyttade hit, och bifoga lite bilder såklart. Måste kolla alla miljoner händelser på facebook innan också, jag har att göra ikväll helt enkelt.
 
Har nog haft världens bästa helg för min älskade nz-kompis Linn kom hit! Började ju nästan gråta när vi möttes på flygplatsen, så himla underbart att träffa henne igen! <3
To be continued...
 
En väldigt bra människa <3

rhuerihfguehg

Publicerad 2012-09-05 12:23:32 i Allmänt,

Hej hej!
Blir ett snabbt litet inlägg, behöver sova snart.
Var i huset idag, det kommer bli bra! Känns skönt att äntligen komma dit, så att allt kommer vara ordnat, vi kommer ha alla saker, jag kommer ha ett skrivbord och en DÖRR, awesome. Det kommer bli toppen att komma "hem" liksom, det här är ju bara tillfälligt. Så vi har haft huset i ungefär en vecka, men det ska vara ordnat innan vi flytttar in. Imorgon kommer några snubbar och lägger matta i nästan hela huset, det ska städas lite och alla möbler ska in. Och så är det lite små grejer som Phil fixar. Men var kul att komma dit idag och se det!
 
Igår kväll var jag hos Merle, dr även Nina, Finja och en Anna var. Jag, Merle och Finja ska till sydön i januari, det kommer äga! Så vi pratade om det och lite andra resor, känns bra! :) Ser fram emot det. Kommer vara borta i ungrfär 2,5 vecka, Merle hade hittat ett bra erbjudande på bil uthyrning också, så det kommer nog bli kanon.
 
Mitt rum, ungrfär lika stort som mitt gamla fast mer fyrkantigt. Kommer se helt annorlunda ut med möbler och ny matta och allt, ska bli kul!
Sprang runt precis innan vi åkte och tog lite kort i all hast, så här ser det ut på framsidan, gillar altan grejen. Kommer bättre bilder en annan dag!
 
Nu ska jag sova, pussen!

Ännu en dag

Publicerad 2012-09-03 10:38:21 i Allmänt,

Hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej!
Då har ännu en dag gått här, har varit en väldigt vanlig dag denna dag. Åkte in till ett köpcenter och köpte lite grejer på förmiddagen med Nikki och barnen, Reuben fyller år snart förresten, ska köpa något till honom. Antagligen gör jag det lätt för mig och köper en bil. Sen tog jag hand om de själv på eftermiddagen, gick bra. Lekte med play-doh. Jaha då vet ni det.
 
Hade en bra dag igår, gjorde inte mycket dock. Gick till gymmet först med NIna, var så sjuuuukt skönt! Sprang 30 min, strechade och gjorde minimalt med armövningarm och spinnning, sen sprang jag 30 min till, mmmmmm.
Sen åkte vi in till stan och gick till Auckland Art Gallery, var riktigt fint! Ska tillbaka dit, jag var något långsammare än Nina så hann inte se allt jag ville se, men det är gratis med så jag kan gå dit hur mycket jag vill! Wihooooo. Vi ska dit Linn! För du kommer snart hit! AAAA!!!!
 
Kommer bli en riktig jobb vecka, jobbar måndag- lördag. Sa till Nikki att jag ville jobba extra dagar och sen ha de "på lager" liksom, så att jag har de extra om det kommer upp något jag vill göra. Känner att jag hellre gör det än får extra betalt eller får ledigt på en torsdag eller måndag, men vi får se hur det känns efter denna veckan. Kommer inte bli någon mer sån här vecka ändå antagligen, det är ju bara för att vi flyttar, kan bli någon lördag nån gång i månaden sen. Men fyra veckors semester är ju så himla lite.. . Vill ha meeeer!
Konstmuseet.
 
Det var allt från mig, tack och hej!
 

Hemlängtan..

Publicerad 2012-09-01 12:22:48 i Allmänt,

Har haft en sån himla hemlängtan ikväll och igår kväll innan jag åkte till Spookers, hade stannat hemma om jag inte skulle plockat upp den andra tjejen. Hade ju jätte kul när vi väl kom dit och tänkte inte på det då, så det var ju bra att jag hade någon att hämta...
Har suttit och pratat med Nikki i ungefär 1,5 timma, började prata om hemlängtan och sen har vi bara pratat om allt möjligt. Är så himla glad över att jag kom till den här familjen, det känns bättre efter att ha pratat med henne!
Man har ju inte hunnit lära känna någon kompis bra här än, jag har ju vänner men det är inte riktigt någon som är så nära. Har ju "bara" varit här i fem veckor så det är kanske inte så konstigt.
 
Dagen idag blev skum, vi åkte efter de andra tjejerna som åkte till Goat island, kändes lite omotiverat att åka långt när man bara var två stycken. Både jag och Nina var trötta, när vi kört i ungefär en timme så sa GPS:en att vi hade en timme kvar, skulle vart där vid tre tiden, så vi struntade i det och stannade på några stränder på vägen istället. Merle sa att det inte var värt det ändå, de åkte ju dit, det var kallt och blåsigt, får åka tillbaka dit i sommar istället. Så vi vände och stannade på typ tre ställen. Var så sega båda av oss, jag stannade bilen, vi satt kvar och kollade, tänkte att vi skulle resa på oss och ta lite bilder, gjorde det efter ett tag, sååååå lata.
Imorgon ska vi i alla fall till Mount Eden och konstmuseet, och till gymmet antagligen, så ser fram emot det! Antar att det är det bästa man kan göra när man längtar hem, man får hitta på roliga grejer och vänta ut det.
 
Det är ju bara det att jag saknar alla och allt som brukar vara en del av vardagen. Det man är van vid att ha nära till hands är så himla långt borta, det går inte att bara ringa till någon utan man får tänka på tidsskillnaden och boka in Skype samtal fem dagar i förväg. Saknar att ha folk nära att prata med om allt möjligt, som man känner bra och som känner mig bra.
Någon som vet något bra som kan hjälpa så är det bara att skriva.
Tycker väldigt mycket om alla kommentarerna förresten, det är så roligt att höra från er! <3
 
Lite lagom stor strand sådär.
Längtar så till sommaren!

Planer för dagen= ?

Publicerad 2012-09-01 00:14:00 i Allmänt,

Goooodmorgon!
Har precis ätit frukost, här är så himla lugnt och skönt eftersom alla är i det nya huset. Inte för att vara sån, men det äger! Vaknade som vanligt runt 7 av mina små gullegossar, mest Reuben för han skriker/pratar väldigt högt. Ofta. Spelar ingen roll om han är glad eller ledsen eller bara vill säga något, högljudd är han. Låg i sängen till nio ändå. Är bra på ett sätt att de väcker mig, det blir ju en lång dag.
Internet är så himla långsamt just nu så jag vet inte vad. Är snabbare hemma mitt ute i ingenmansland.
 
Planerna för dagen är ungefär att vi inte har några planer just nu.
Vi var fyra tjejer som kunde göra något, tänkte ta en tripp och sova över någonstans, antagligen Whangarei. Var allmänt flummigt och på facebook och ingen kunde bestämma någonting, men det var den lilla planen som fanns. Sen igår så beslutade sig två brudar att de inte ville sova över och skulle göra något annat, så nu är vi två kvar och Nina tycker det blir för dyrt att åka till Whangarei när bara två personer ska dela bensinen. Sååååå vi får väl se vad det blir, hoppas att vi kommer på något bra.
Wish me luck!

Om

Min profilbild

Frida Andersson

Hej hej hej hej! Hej! Jag är en 19-årig tjej från Sverige som vanligtvis bor i lilla Frillesås, men för tillfället befinner jag mig i Auckland, Nya Zeeland. Här skriver jag om min vardag som Au pair då jag tar hand om två pojkar på 3 och 5 år, och allmänt om hur det är att leva på andra sidan jorden! Enjoy.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela